Speltips, EM-kval, Irland – Skottland 13/6: Ännu ett hörnspel

Emil Jakobsson Publicerat: 12 juni 2015

Ett laddat rivalmöte i EM-kvalet väntar under lördagen när Irland tar emot Skottland och poängen är livsviktiga för båda nationerna i jakten på en EM-biljett. Matchen sänds här i Sverige av Eurosport 2 med avspark redan 18:00.

Det är otroligt jämnt i grupp D. Polen toppar med elva poäng och bara en poäng bakom ligger både Tyskland och Skottland. Irland ligger fyra i gruppen man kan rent teoretiskt kliva upp på en delad förstaplats om de vinner under lördagen och resultaten går deras väg vilket kanske inte är så troligt men en seger här är otroligt viktig i jakten på en EM-biljett för båda nationerna.

Skottland har gjort ett starkt EM-kval och hänförda av bland annat Steve Naismith (Everton) och Steven Fletcher (Stoke) har de tre segrar, en oavgjord och en förlust. Deras oavgjorda match var dessutom på bortaplan mot Polen som toppar gruppen och förlusten var en uddamålsförlust på bortaplan mot de regerande världsmästarna Tyskland.

När de mötte Irland hemma i Glasgow vann de med 1-0 efter att de haft nästan 60 procent av bollinnehavet.

Spelade 0-0 mot England förra veckan

Irland ligger som sagt två poäng bakom Skottland i tabellen trots att de bara förlorat en match under EM-kvalet vilket var just matchen mot Skottland. Bland annat 1-1 borta mot Tyskland och 1-1 hemma mot Polen är starka resultat för en nation som Irland. Dessutom spelade Irland 0-0 mot England i en träningslandskamp så sent som förra veckan. Värt att notera är även att Skottland mötte England i en träningslandskamp nyligen, de förlorade däremot med 1-3 i november.

Båda lagen har annars en gemensam styrka vilket är en stabil defensiv. Skottland har släppte visserligen in två mål borta mot Tyskland och två borta mot Polen men deras övriga tre matcher i EM-kvalet har de bara släppt in ett mål under. Irland har samtidigt bara släppt in fyra mål på fem EM-kvalmatcher och aldrig mer än ett mål i någon match.

Det märks även på oddsen när under 2,5 mål betalar ynka 1,56 som bäst just nu. Jag lutar mer mot över 2,0 till 1,88 i så fall men det klart bästa spelvärdet ser jag istället på hörnmarknaden.

Löser de hörnhandikappet?

Irland använder ofta hörnor som ett offensivt vapen och har flera starka huvudspelare. Det bästa spelvärdet ser vi i Irland flest hörnor med handikappet -2 som betalar 1,75 gånger pengarna hos William Hill. Irland har vunnit hörnmatchen i tre av deras fyra senaste EM-kvalmatcher och alla gånger med minst fyra hörnors marginal. Bland annat vann de hörnmatchen mot Skottland med 8-3 trots att de bara hade 41% bollinnehav och spelade på bortaplan. Även mot England förra veckan vann de hörnmatchen med 7-5 och Skottland är ett betydligt svagare motstånd så visst känns de som att de kan vinna hörnmatchen här med en viss marginal.

Skottland har vunnit hörnmatchen i två av deras fem EM-kvalmatcher, mot ickemotståndet Gibraltar som de avfärdade med 6-1 och Georgien. Matcherna mot Irland, Polen och Tyskland har de förlorat hörnmatchen med totalt 6-27.

Dessutom är Irland mer pressade att jaga tre poäng här på hemmaplan för att hoppet om EM ska leva vidare. Skottland vill givetvis vinna men ett oavgjort resultat på bortaplan håller i alla fall undan jagande Irland och en tredjeplats kan räcka till EM beroende på hur övriga grupper går och hur det skulle gå i ett eventuellt kval.

Speltips:

Speltips: Irland flest hörnor, handikapp -2
Odds: 1,75  (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 18:00 lördag 13/6
TV / Stream:  eurosporttva logo  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Skottland 2,4 williamhill logo
Oavgjort 3,2 expekt logo
Irland 3,4 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,55 unibet logo
Under 2,5 mål 1,56 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: