Speltips, Empoli – Atalanta 24/9: Hörnkross?

Spelbloggare Publicerat: 24 september 2015

Empoli och hörnor brukar vara en vinnande kombination. Fortsätter på samma spår när Atalanta kommer till Stadio Carlo Castellani, i ett försök att ställa till det för värden.

Två sidor som med stor sannolikhet får fajtas om sina kontrakt in det sista. Förra året hade Empoli åtta pinnar som skiljde dem från det helröda tabellområdet, Atalanta bara tre. Det är runtom där man tippas hamna även detta spelår – skulle inte vilja påstå att lagen är speciellt slagkraftiga.

För Empoli startade det inte som önskat; förlorade både premiären och matchen därpå – för att sedan lösa ett 2-2-kryss hemma mot starka Napoli och nu senast vinna med 2-1 borta mot Udinese. Ska dock nämnas att det var med visst flyt som matchen faktiskt vanns; under de avslutande 20 minuterna vände man på steken, när man hade en man mer på planen.

Minerna efter Atalantas kryss hemma mot Hellas Verona senast utstrålade allt annat än glädje. Man fick själva in 1-0 med så lite som en minut kvar av ordinarie speltid och då kändes det avgjort – men i den 97:e minuten skyfflade Verona in kvitteringsbaljan, dessutom med en man mindre på planen. Innan dess hade Atalanta spelat oavgjort även mot Sassuolo, vunnit mot Frosinone och torskat mot Inter.

Gästernas skadelista är prydd av Davide Brivio, Marcelo Estigarribia samt Emanuele Saugher. Värdens: Uros Cosic och Levan Mchedlidze. Bra besked från båda håll.

Statistiken på vår sida

En extremt svårtippad batalj, där spelbolagen, i min bok, täcker 1×2-marknaden väl och inte bjuder på plats för klara värdespel. Istället blickar vi mot det som är Empolis klara styrka – att skapa hörnor. Betyder förstås inte speciellt mycket för dem själva, men de är ofta pålitliga att syna här.

En hörnmaskin är vad de är. Och nu kommer Atalanta, vars främsta fokus lär vara på pinnen, på besök – tror inte det är dem emot att backa hemåt och låta värden styra och ställa. I alla fall inte fören Empoli eventuellt trycker in den första baljan.

Inräknat fjolåret och detta är Empoli, tillsammans med topplaget Napoli, de som skapar flest i förhållande till vad som släpps till på hemmaplan, här i Serie A. 7,7-3,7 snittar deras matcher och det innebär att de har en plusstatistik på fyra. Hör inte till vanligheterna för ett lag med ”undre halvan-material”.

4,2-7,3 är Atalantas statistik på resande fot och det är siffror som stärker vår tro ännu mer på att Empoli vinner ”hörnmatchen” bekvämt. I förra årets identiska möte, vilket slutade 0-0, skapade Empoli 11 hörnor mot Atalantas två.

Empoli -2,0 hörnor (asian handicap) – insatsen tillbaka om de skapar två fler än Atalanta – är mer än spelbart till 1,85x.

Speltips:

Speltips: Empoli -2,0 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 24/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Empoli 2,20 williamhill logo
Oavgjort 3,40 nordicbet logo
Atalanta 3,80 bwin logo
Över 2,5 mål 2,05 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 1,82 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: