Speltips England – Australien 13/10: Vänskapsmatch

Axel Sjödin Publicerat: 13 oktober 2023

England står över omgången i EM-kvalet och värmer upp med en vänskapsmatch mot Australien inför mötet mot Italien på tisdag.

England - Australien

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

England har fortsatt att imponera på landslagsnivå under de senaste åren och har tagit en bekväm ledning i grupp C, trots tuff konkurrens. De inledde med att slå Italien med 2-1 på bortaplan och har sedan dess gått nästan helt felfria genom gruppen. Senast fick de dock bara med sig 1-1 borta mot Ukraina, vilket blev deras första poängtapp i kvalet hittills.

Som engelsk förbundskapten står man alltid i de inhemska mediernas skottlinje, men det är svårt att argumentera mot de resultat som Gareth Southgate har lyckats uppnå i de senaste mästerskapen. England har sett oerhört stabila ut och får med alla mått mätt rankas som en av de bästa lagen i världen i dagsläget.

Efter det oväntade poängtappet mot Ukraina under det förra landslagsuppehållet vann de mot Skottland med 3-1 i en vänskapsmatch kort därefter, och nu väntar alltså ännu en vänskapsmatch innan de kan ge sig in i kvalet återigen.

Southgate har flera skador att ta hänsyn till inför det stundande landslagsuppehållet, där Bukayo Saka, Luke Shaw och Ben Chilwell är några av namnen som han inte har till sitt förfogande, men de ska kunna ställa upp med en väldigt stark elva oavsett.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Australien kommer att få det svårt att hävda sig

För Australiens del har de inget kval att spela förrän VM-kvalet drar igång i mitten av november, men de har hållit igång med diverse vänskapsmatcher mot sydamerikanskt motstånd sedan deras bedrift i VM där de nådde åttondelsfinal.

Det har varit blandade resultat efter VM, men de har nu tre raka matcher utan vinst där de bland annat har mött Ecuador, Argentina och Mexiko. De fick i alla fall med sig ett oavgjort resultat borta mot Mexiko senast, men då de tappade en 2-0-ledning lär de ha lämnat matchen med en lite bitter eftersmak oavsett.

Australien lär få det svårt att hävda sig även mot England, vilket också återspeglas hos spelbolagen där England står så lågt som 1.20 i odds på de flesta sidor. Även i en mer avslappnad vänskapsmatch lär Australien få det svårt att hota England, då det är tuff konkurrens i den engelska truppen och de som får spela lär vilja ta tillvara på sin chans.

Vi spelar därmed på att England vinner utan att släppa in mål för 1.80 gånger pengarna hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: England vinner mot noll
Odds: 1.80
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, fredag 13 oktober
TV: 
Stream:  viaplay logo