Speltips, England – Schweiz 8/9: Avvaktande batalj att vänta?

Spelbloggare Publicerat: 8 september 2015

Grupp E i EM-kvalet bjuder på en egentligen rätt ointressant batalj mellan England och Schweiz, men spelvärde tycker vi oss i alla fall ha hittat. Fokus – hörnmarknaden!

7-0-0 och England är redan klara för EM efter ett utmärkt utfört kval. Målskillnaden; makalösa 24-3. Inte så att motståndet är av den tuffaste nivån – är väl just Schweiz som kan pressa dem någorlunda – men siffrorna imponerar alltjämt.

Efter att ha trillat dit med två förluster – den ena mot England och den andra mot Slovenien – i de två inledande kvalmatcherna, står Schweiz nu stärkta med fem vinster i följd och är i praktiken redan klara för mästerskapet. Fem pinnar skiljer ner till trean Estland och då har man exempelvis blåbärsnationen San Marino kvar på spelschemat.

Rätt klart att det inte kommer bjudas på någon hetlevrad match; mycket möjligt att det roteras lite, i alla fall från värdens sida. Schweiz kan ju fortfarande, om de faller ihop fullständigt, petas ner till tredjeplatsen.

Det faktum att det är en så pass betydelselös match kan också, eller bör till och med, bidra till sjunkande tempo. Att ta slut på krafterna fullständigt känns inte som annat än onödigt med rådande förutsättningar – och oavsett resultat närmare slutet har jag svårt att det blir på tal om att någon av sidorna forcera totalt.

Mindre desperata slumpbollar, större del av bollinnehavet på mittplanen – vad talar det för? Jo, hörnsnålt.

Hörnstatistiken i Englands kvalmatcher såhär långt: 8, 4, 9, 11, 6, 16, 11. Och för Schweiz: 9, 16, 3, 11, 12, 12, 11.

Hörnlinan vi ställer oss in på här är 9,5 och som ni ser har bara sex av de 14 matcherna klivit under den – men när underspelet betalar 2,40x är det till och med så, att vi enbart av statistiken kan känna oss bekväma med spelet. Inräknat hur vi förutspår hur matchbilden kommer att se ut – utmärkt betalt.

Så, under 9,5 hörnor får alltså en mindre peng till 2,40 x pengarna hos Unibet. Kan jämföras med Bwin som erbjuder så mycket som tre decimaler mindre för samma spel.

Speltips:

Speltips: Under 9,5 hörnor
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 8/9
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
England 1,80 williamhill logo
Oavgjort 3,60 betway logo
Schweiz 5,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,20 expekt logo
Under 2,5 mål 1,75 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: