Speltips, Espanyol – Barcelona 25/4: De lämnar derbyt mållösa

Spelbloggare Publicerat: 25 april 2015

espanyol barca 25/4Under lördagseftermiddagen har vi ett katalanskt derby på schemat – mellan Espanyol och Barcelona. Det ska råda klasskillnad och vi har svårt att se värden hamna i målprotokollet.

Espanyol hittas, som väntat, i mitten av tabellen nu i slutspurten av Primera División. Man parkerar på tiondeplats; har vunnit 11 matcher, spelat nio oavgjort och förlorat 12. Ett facit man absolut kan vara nöjda med, speciellt med tanke på fjolårets anonyma fjortondeplats.

På frånvarolistan hittas mittmitten Barcelonas ex-spelare Victor Sánchez, som är avstängd efter att ha drabbats av sin 15:e (!) ostskiva i årets seriespel. Ett stort avbräck som innebär att Barcelona borde få det enklare att skapa genombrott centralt.

Hemmalaget har presterat mycket fin fotboll på sistone och har sex matcher i följd utan förlust (2-4-0) mot motståndare av blandad kvalité. Under perioden har man exempelvis klarat av att spela oavgjort borta mot Atlético Madrid och vunnit mot Villarreal.

Värde på målmarknaden

Gästande Barcelona har kopplat greppet om förstaplatsen med två pinnar och tre plusmål ner till jagande Real Madrid. Senaste förlusten kom i mitten av februari – mot Malága – och sedan dess har 13 matcher spelats, bland annat i Champions League.

Jo, formen är toppad. Man skickade ut Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain i veckans CL-kvartsfinal med sammanlagt 5-1; höll nollan i hemmamötet och mellan dessa två matcher avverkades ett starkt Valencia med 2-0 i Primera División.

Rapporter talar om att alla spelare lämnat sjukstugan i Barcelona och när det är ett en bra bit till nästa CL-match, kan man toppa startelvan här i ett derby där inte bara tre pinnar, utan även en massa prestige ligger i potten.

Man har hållit nollan i 10 av 16 bortamatcher och i sex av de åtta senaste inbördesmötena. Värderar att de ska ha minst 50 procents möjlighet att göra detsamma här och därmed spelas Espanyol under 0,5 mål till dubbelt hos Ladbrokes som generöst bjuder sina nya kunder på ett bonusspel upp till 1 000 kr.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Espanyol 12,00 titanbet logo 1 000 kr
Oavgjort 6,50 mybet logo 1 000 kr
Barcelona 1,30 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,60 mybet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Espanyol under 0,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Lördag 16:00, 25/4
TV:  cmorelive logo unibettv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson