Speltips, Espanyol – Córdoba 27/2: Är bakfyllan över för Córdobaspelarna?

Spelbloggare Publicerat: 27 februari 2015

espanyol cordoba 27/2En fredagsmatch från spanska Primera División avslutar som vanligt arbetsveckan. Det är Espanyol, som får tillbaka två viktiga pjäser, mot den formsvaga tabelljumbon Córdoba. Flera faktorer talar på att vi har en målrik historia framför oss.

Córdoba visste att de skulle få det svårt i högstadivisionen med begränsade resurser. Under perioder har laget hållit en okej nivå och det verkade som att de skulle klara kontraktet, men nu har nykomlingen fallit ner i en rejäl formsvacka med fem raka förluster. Ska nämnas att spelschemat varit tufft och mot exempelvis Real Madrid och Valencia – båda förluster med 1-2 – krigade man på väl och höll länge jämna steg.

Formdippen ska alltså inte överdrivas. Men efter den nämnda förlusten mot Valencia blåste en storm utan dess like fram. Under samma kväll snappade media upp att flera spelare – Rossi, Krhin, Bebe och Ghilas – rullat ut på en krogrunda. Om de till följd av detta petas återstår att se, men jag har svårt att se Miroslav Dukic sätta den interna skyttekungen Ghilas på bänken när tabellsituationen är så pass prekär.

Helt out är i alla fall mittfältaren Ekeng efter sitt röda kort mot Sevilla. Hemmalaget är även de drabbade av en avstängning och det är en defensiv sådan – på ytterbacken Javi López.

10/12 senaste över 2,5 mål

Espanyol har höjt nivån och känns mer jämna i sina prestationer jämfört med i fjol. Från den nuvarande niondeplatsen som innehas skiljer det sju pinnar ner till det röda området och kontraktet ska inte vara i fara. Målsättningen blir väl att behålla en plats på den övre delen av tabellen samt gå hela vägen i Copa del Rey, där man nu är i semifinal.

Resultaten har varit blandade de senaste veckorna, men bara en av de sex senaste har slutat i seger. För exakt en vecka sedan förlorade man med 1-2 mot Getafe på bortaplan – en kvittering var aldrig riktigt nära, men laget var kraftigt försvagat med både de offensiva krafterna Garcia och Sanchéz borta. Nu är de tillbaka, redo för 90 minuter.

Därmed blir offensiven mer slagkraftig – och López är ändå en hyfsat betydande pusselbit i backlinjen. Talar för mål?

10 av Espanyols 12 senaste seriematcher har bjudit på minst tre mål. Fyra av Córdobas fem senaste likaså. Såvida Ghilas inte bänkas så ser jag 2,28x för över 2,5 mål som tillräckligt. Tas med en försiktig summa.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Espanyol 1,62 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 4,00 williamhill logo 1 000 kr
Córdoba 6,75 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Under 2,5 mål 1,67 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,28 nordicbet logo 1 000 + 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,28 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus + 500 kr gratisspel)
Spelstopp: Fredag 20:45, 27/2
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson