Speltips, Espanyol – Elche 6/4: Spelvärde på 1×2-marknaden

Spelbloggare Publicerat: 5 april 2015

espanyol elche 6/4Espanyol tar sikte mot den övre tabellhalvan och när den nya veckan inleds får man besök av Elche som slåss för förnyat kontrakt i Primera División. Båda parter avslutade uselt innan uppehållet – talar för en tät och jämn batalj?

Utan vinst i fyra raka matcher ställs Espanyol ut som stora, stora favoriter här. Ettan betalar 1,70x och den samlade sannolikheten att de vinner anses vara 57% av oddssättarna. Tycker ett antal faktorer talar emot det. Vilka?

Jo, Espanyol har inte bara vunnit på fyra matcher, utan varit rentav usla under både februari och mars. Oavgjorda resultatet mot tabellfyran Atlético Madrid var förvisso fin, men man spelade med en man mer i halva matchen och motståndarna var helt oförmögna att åstadkomma någonting vettigt i offensivt straffområde.

Nu efter uppehållet tar Espanyol ny sats, men vi ska ha i åtanke att laget inte har någonting, förutom enstaka placeringar, att spela för i praktiken. Kan således vara så att tränaren Sergio tydliggör att prestationerna är överordnade resultaten, även om dessa till stor del går hand i hand.

Desperat behov av poäng

Elche förlorade de två sista matcherna – mot Sevilla och Valencia – innan uppehållet och det kan faktiskt inte krävas att man ska klara av att vinna eller ens spela oavgjort mot dessa – men resultaten 0-3 och 0-4 är inte acceptabla sådana.

Innan dess, mot jämnare motstånd, gjordes en del bra prestationer; på de sju senaste matcherna är resultatraden 3-1-3 och då har alla förlusterna kommit mot lag i topp fem av serien. Trots denna fina skörd bränner det underifrån och till relegationszonen skiljer ynka två pinnar.

Gästerna är helt befriade från skadebekymmer medan Espanyols ordinarie mittback Álvaro Gonzales missar matchen på grund av avstängning. Jämnar ut lite av skillnaderna på förhand.

Elche har sannolikt siktet främst på krysset och är man tillräckligt desperata, då kan käppar sättas i Espanyols hjul. Värdet på 1×2-marknaden tycker jag finns i det oavgjorda resultatet till 3,70x hos Nordicbet. Håller dock insatsen nere.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Espanyol 1,70 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,70 nordicbet logo 1 000 kr
Elche 6,00 nordicbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,62 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,30 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds:  3,70(Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 20:00, 6/4
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson