Speltips, Espanyol – Sevilla 29/1: Målspel hämtas här

Simon Pålsson Publicerat: 28 januari 2017

Det blir ett målspel från det spanska mötet mellan Espanyol och topplaget Sevilla. Spelbloggare.se har nämligen hittat ett fint spel till närmare dubbla insatsen.

Den andra spanska matchen den här söndagen spelas i Barcelona, där Espanyol får besök av topplaget Sevilla. På förhand har det här alla möjligheter att bli en mycket fartfylld och rolig historia för den neutrala åskådaren.

Hemmalaget har visserligen bara vunnit två av sina sju senaste matcher, men har ett fint facit när det kommer till målskyttet på sistone. Faktum är att laget gjort mål i nio av sina tio senaste matcher. Det har bara varit erkänt defensivt starka Atletico Madrid som nollat Espanyol från slutet november och framåt. Det är värt att ha i åtanke.

Sevilla å sin sida har äntligen gjort en säsong som lever i samklang med deras höga potential. Den har vi fått se i flera år i det europeiska cupspelet, där Sevilla närmast prenumererat på en plats i Europa League-finalen. Nu har laget lyckats prestera även i det inhemska spelet, något som gjort att de seglat upp till andraplatsen i La Liga-tabellen. Om Real Madrid tappar poäng kan Sevilla rent av gå upp i serieledning.

Plattan i mattan väntas här

Det här är i grunden två väldigt offensivt lagda lag. Det visar inte minst den senaste matchen mellan de båda, som slutade med det smått otroliga resultat 6-4 till Sevilla. Där kan vi verkligen snacka urladdning.

Om vi studerar lagens senaste matcher ser vi att den målrika trenden håller i sig. Sevilla har exempelvis gjort 13 mål på sina fyra senaste matcher, samtidigt som vi totalt har fått se 38 mål i Sevillas åtta senaste matcher. Det är smått otroliga siffror. För Espanyols del har vi sett 19 mål i deras sex senaste matcher. Även det ger ett mycket högt målsnitt per match.

Vi räknar iskallt med att Sevilla går för fullt här. Det gäller att sätta tonen direkt i jakten på tre poäng. Någonting annat än tre poäng kan knappast vara målet med matchen. Därför spelar vi över 2,5 mål till 1,95 gånger pengarna hos Mybet (1 000 kronor). Det här borde rimligen bli en öppen historia, något som även gynnar hemmalaget.

 

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:15, söndag 29/1
TV:   viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: