Speltips: Everton – Chelsea 12/9: Skarpt läge för krisande Chelsea

Emil Jakobsson Publicerat: 11 september 2015

Bara en seger efter fyra omgångar och en 13:e plats. Långt från den starten Jose Morinho och hans mannar hade hoppats på. Under lördagen väntar en tuff bortamatch mot Everton men de reser till Liverpool med goda minnen från senaste matchen mellan lagen på Goodison Park som de vann med hela 6-3. 

Förra säsongen gick det mesta Chelseas väg. Defensiven spikade igen, Costa öste in mål och de klarade sig väldigt bra från skador. De vann som sagt bortamatchen mot Everton med 6-3 och sedan 1-0 hemma på Stamford Bridge. Faktum är att Chelsea har tre raka segrar och har vunnit fem av de sex senaste mot Everton. Men starten på den här säsongen har varit raka motsatsen, allt har gått emot dem.

Terry blir både utbytt och utvisad om vartannat, Ivanovic är plötsligt hälften så snabb, de får straffar mot sig och framförallt tappar de poäng gång på gång. För att inte tala om målvaktssituationen där Thibaut Courtois först blev utvisad i premiären, släppte in två i sin andra match och nu dragit på sig en knäskada som gör det osäkert om han kan spela mot Everton samtidigt som de släppte Petr Cech till Arsenal.

Det är även tveksamt om Oscar kommer till spel men annars är Chelsea skadefritt. Everton däremot kommer sakna Gibson, Pienaar, Baines, Hibbert, Cleverley och det är samtidigt inte helt säkert om Oviedo och Galloway kan spela eller inte. Inte minst på vänsterbacksplatsen kan Everton på problem med tanke på alla skador.

Felvärdering på hörnmarknaden

Ser vi till de två lagens inledning på säsongen har Everton två kryss, en förlust och två segrar men en av segrarna var i ligacupen mot Barnsley. Gästande Chelsea föll med 1-2 hemma mot Crystal Palace nu senast och har efter fyra matcher två förluster, en oavgjord och en seger. Deras tidigare solida defensiv har släppt in nio mål på fyra matcher och frågan är om Ivanovic får inleda på bänken till förmån för nyförvärvet Baba Rahman från Augsburg i ett försök att få till en förändring.

Vi vågar inte kliva in på 1×2-marknaden här då bolagen värderat lagen väldigt bra. Däremot anser jag att Bet365 missat i sin värdering av hörnmarknaden då de betalar hela 2,0 på över 10,5 hörnor. Enligt mig har Unibet värderat hörnmarknaden bättre då de erbjuder 1,86 för samma spel.

Under de fyra första omgångarna den här säsongen har Chelseas matcher snittat 11,8 hörnor och Everton har snittat hela 12,8 hörnor per match. Ser vi till deras senaste möten blev det 22 hörnor på förra säsongens två möten och över de sex senaste matcherna mellan laget är snittet hela 12,5 hörnor.

Dessutom har båda lagen problem bland sina ytterbackar. Everton på grund av skador och Chelsea på grund av Ivanovic svaga inledning. Min gissning är att båda lagen kommer söka ytor på kanten och det borde resultera i en hel del hörnor.

Speltips:

Speltips: Över 10,5 hörnor
Odds: 2,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 13:45, lördag 12/9
TV:  viasatfotboll logo  (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Everton 4,1 betsson logo
Oavgjort 3,6 mybet logo
Chelsea 2,05 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,05 unibet logo
Under 2,5 mål 1,8 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: