Speltips, Everton – Manchester City 23/8: Proppen ur på Goodison Park?

Simon Pålsson Publicerat: 22 augusti 2015

Söndagsfotboll från Premier League och det dukas upp en riktig godbit på Goodison Park. Statistiken är tydlig: här blir det mål. Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips inför matchen.

Efter en besvikelse i premiären spelade Everton upp sig rejält i den andra omgången, när man slog Southampton med klara 3-0 efter en fantastisk match av bland andra Romelu Lukaku. Det var ett klart bättre resultat än 2-2 hemma mot Watford i den första omgången och det gick tydligt att se glimtar av det Everton som har så mycket potential.

Nu väntar säsongens första riktigt stora test, när Manchester City gästar Goodison Park i Liverpool. Inte nog med att Manchester City är ett av ligans klart bästa lag, man har också inlett säsongen väldigt övertygande. Först 3-0 borta mot West Bromwich i premiären och sen fina 3-0 hemma mot Chelsea i första hemmamatchen för säsongen.

Två 3-0-segrar vittnar om att Manchester City blir att räkna med i år. Både offensivt och defensivt har det sett väldigt lovande ut, men det är väl egentligen anfallsspelet som varit det stora utropstecknet. Där kan vi helt enkelt konstatera att Everton får någonting att bita i.

Två lag med fina kvalitéer framåt

Framförallt i senaste matchen, där man alltså slog Southampton med fina 3-0 på bortaplan, visade Everton prov på sin mångsidiga offensiv. När spelare som Ross Barkley och anfallsstjärnan Romelu Lukaku har vaknat på rätt sida är Everton ett väldigt giftigt lag.

Nu har visserligen Manchester City inte släppt in något mål än, men på Goodison Park får man svårt att hålla nollan intakt. Det är vi övertygade om. Goodison Park är nämligen en mardrömsarena för Manchester City och laget får ofta svårt att ta med sig trepoängare från just den arenan. Sedan tidigt 2000-tal har man dessutom alltid släppt in mål när man besöker Everton.

Ja, som ni hör är det som upplagt för mål. Överspelet skulle kunna vara intressant, men vi är inte helt främmande för tanken att matchen slutar 1-1. Därför spelar vi båda lagen göra mål till fina 1,73 hos ComeOn. Det må låta lågt, men då ska vi förtydliga att ComeOn ligger betydligt högre än övriga spelbolag och bara det är ett tecken på att spelet har värde. Men det som gör oss övertygade om att speltipset är bra bottnar ju i att det faktum att vi helt enkelt har svårt att se hur något av lagen ska orka hålla nollan i 90 minuter.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,73 (Jämför alla odds)
Bolag:  ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:00, söndag 23/8
TV:    viasatfotboll logo(TV-tablå)
Stream:     viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Everton  5,00 williamhill logo
Oavgjort  4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Manchester City  1,75 williamhill logo
Över 2,5 mål  1,70 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål  2,30 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: