Speltips, Everton – Newcastle 15/3: Snålt med hörnor på Goodison Park?

Spelbloggare Publicerat: 15 mars 2015
everton newcastle 15/3
Foto: Bildbyrå

Everton har betydligt mer att spela för än Newcastle när lagen drabbar samman under söndagseftermiddagen, men vi intresseras inte av 1×2-marknaden – utan testar istället ett hörnspel.

Placerade på 14:e plats – vem kunde tro det om Everton inför säsongen? Laget är utan tvekan den största besvikelsen i hela serien och är ännu inte helt säkrade från att dras in i den absoluta bottenstriden; bara sex poäng är avståndet ner till QPR på den sista nedflyttningsplatsen.

I Europa stormar man stormar man däremot framåt. EL-sextondelsfinalen mot Young Boys vanns med sammanlagt och nu senast mot fick man 2-1 i hemmamötet mot Dynamo Kiev, trots att man hamnade i 0-1-underläge tidigt. Everton är ”slow starters” och har i deras tre senaste segermatcher faktiskt släppt in det första målet.

Newcastle cirkulerar i mitten av tabellen, har sitt kontrakt säkrat och kan spela mer avslappnat än Everton. Huruvida det är positivt eller negativt är svårt att säga. Man har 2-2-2 på de sex senaste matcherna och förlorade med 0-1 hemma mot Manchester United senast.

Gästernas interna skyttekung, Papiss Cissé (11), avtjänar sin sju matchers långa avstängning efter spottfajten med Evans mot Manchester United. Han tar plats på en redan välfylld frånvarolista med Paul Dummett och Massadio Haïdara bland andra. Även Everton har även de en hel del avbräck. Senast out, Gareth Barry som är avstängd.

Statistiken talar för underspelet

Svårt att förutspå hur den här matchen ska sluta och resultatmarknaderna undviker vi här. Varnar för den raka ettan, då Everton haft det svårt att vinna på hemmaplan. Facit är 3-7-3, vilket inte direkt imponerar. Eventuellt att krysset kan vara av intresse.

Men vi fokuserar på hörnorna istället. Evertons hemmamatcher snittar ynka 9,5 – tredje minst i serien. Newcastles bortamatcher har ett snitt på 9,7. Statistiskt talar det alltså för en hörnsnål match vi har att vänta.

Nu saknar Newcastle dessutom vasse Papiss Cissé och kan få det svårare att komma till skottmöjligheter i straffområdet – blir sannolikt färre hörnor i sin tur. Tror inte heller att de kommer vara speciellt intresserade av att bidra till höjt tempo i matchen, då är det fördel Everton.

Under 10,0 hörnor (pengarna tillbaka vid exakt tio) spelas med glädje till 1,95x hos Betsson.

Fyll på spelkassan

ComeOn! har marknaden största bonus för sportbetting med 3 000 kronor för sina nya kunder. Öppna ditt konto här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Everton 1,83 bwin logo 250 kr
Oavgjort 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Newcastle 5,00 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,80 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,10 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 10,0 hörnor
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 17:00, 15/3
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson