Speltips, Everton – Swansea 24/1: Specialspel från Goodison Park

Simon Pålsson Publicerat: 23 januari 2016

Everton tar sig an Swansea i söndagens tidiga match från Premier League. Hemmalaget är i stort behov av en seger för att få lite hänga med i toppstriden.

Ett på förhand väldigt intressant, men ovisst, möte spelas på Goodison Park klockan 14:30 under söndagseftermiddagen. Hemmalaget Everton får då besök av Swansea, som får ses som en av säsongens stora besvikelser.

Everton har inte heller imponerat på det sätt som vi gjort oss vana vid de sista säsongerna. Det är extra olämpligt just i år, då flera lag haltar i tabellen och det nu är jämnare än någonsin i toppen. Om Everton hade varit snäppet mer effektiva i sin poängjakt hade de kunnat vara en verklig del av toppstriden.

Nu får laget fokusera på annat istället och då är det Europaplatserna som är det realistiska målet. Just nu ligger Everton på plats nummer 12 i tabellen, men kan vid en seger studsa upp på tiondeplatsen. Då är det inte mer än fyra poäng upp till en Europa League-plats.

Evertons oförmåga att vinna

Det som varit slående under säsongen är Evertons oförmåga att faktiskt vinna sina matcher. Laget har hela 11 kryss på 22 matcher, klart mest i hela Premier League. Laget har inte vunnit en ligamatch på närmare en månad, när man bortaslog Newcastle med 1-0.

Swansea då? Jo, laget är en av säsongens stora besvikelser och återfinns precis över nedflyttningsstrecket. 20 gjorda mål är för lite, fem segrar är på tok för lite och därtill har spelet knackat betänkligt.

Trots det finns det en stor potential i truppen och laget har glimtat till i vissa stunder. 1-0-vinsten senast mot Watford var kanske inte den vackraste, men den var däremot oerhört viktig. Swansea är fortfarande svåra att veta var man har, precis som Everton.

Ett riktigt specialspel från matchen

Med tanke på att matchen är så pass oviss och svårbedömd på förhand har vi svårt att hitta ett spel på matchens resultat. Det kan helt enkelt gå lite hur som helst, även fall vi såklart håller Everton som favoriter till att vinna. 1,73 är dock för lågt för att vi ska tycka att det är värt risken att laget underpresterar igen.

Däremot tycker vi att vi har hittat ett spelvärt odds på kortmarknaden. Hos William Hill kan vi nämligen spela Everton få första gula kortet i matchen till 2,38 gånger pengarna. Det kan låta som ett lotterispel, men att 2,38 är oförklarligt högt håller vi fast vid. Det finns onekligen värde spelet till det oddset.

Everton har för övrigt fått det första gula kortet i tre raka matcher och den väntade matchbilden, med ett hemmalag som är aggressiva i sin press i jakten på ett ledningsmål, talar verkligen inte emot spelet. Vi tycker att William Hill är lite snett på det här och det tackar vi för.

Speltips:

Speltips:  Everton få matchens första varning
Odds:  2,38 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  14:30, söndag 24/1
TV:    viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Everton  1,73 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  3,90 unibet logo
Swansea City  5,90 unibet logo
Över 2,5 mål  1,96 redbet logo
Under 2,5 mål  1,90 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: