Speltips, Everton – Tottenham 24/5: De vinner ”hörnmatchen”

Spelbloggare Publicerat: 24 maj 2015

Tottenham måste vinna mot Everton på Goodison Park för att ha chansen på femteplatsen i den sista omgången av Premier League. Kan det väntade bollinnehavet resultera i – hörnor?

Efter fjolårets succé hajpades Everton upp rejält inför säsongen, men man har inte alls fått till det och hittas precis i mitten av tabellen och varit borta från kampen om Europabiljetterna sedan länge. När man sedan åkte ur EL-kvartsfinalen mot ukrainska Dnipro för två månader sedan var fiaskot fulländat.

Nu har man ändå sett helt okej ut efter det nämnda uttåget och radade upp vinster innan de dubbla förlusterna mot Aston Villa samt Sunderland i början av månaden. Nu blev det ändå en vinst senast, borta mot West Ham, men spelet imponerande inte överhuvudtaget. Frågetecken över formen.

Tottenham har varit klart bättre, men kan ändå inte vara nöjda ännu. Varit för mycket upp och ner, vilket också satt dem i en jobbig situation inför den sista omgången. Man måste, ur sin underdogposition, vinna här samtidigt som Liverpool måste tappa Stoke för att femteplatsen ska plockas.

Formkurvan är hyfsat lik Evertons; det blev en 2-0-vinst hemma mot Hull senast, men man hade dessförinnan två raka förluster efter två mycket tveksamma prestationer. Kan man fortsätta på vinnarspåret här? För den som tror det betalar 3,10x, vilket får ses som okej siffror.

William Hill sticker ut hakan

Dock är det på hörnmarknaden vi riktar strålkastarljuset. Gästande Tottenham måste jaga direkt från start och ett Everton utan någonting att spela för kommer sannolikt inte vara emot att låta dem rulla boll, åtminstone till en början eller om man står med ett bra resultat en bit in i matchen.

Hade det varit en helt ”normal” seriematch, då hade förutsättningarna sett annorlunda ut – men nu är det ju Tottenham som har någonting att spela för. Everton står dessutom försvagade med flera tuffa avbräck, där bland andra Leighton Baines hittas på skadelistan.

Everton skapar i snitt något fler hörnsparkar än motståndarna på hemmaplan, Tottenham något färre på bortaplan. Skillnaden är dock inte speciellt stor och det känns som att ”hörnmatchen” kan sluta exakt hur som helst, vilket de flesta oddssättarna är överens om också.

Men då betalar William Hill hela 2,60x för att Tottenham ska lösa flest hörnsparkar medan exempelvis Redbet erbjuder så lite som 2,06 för samma spel. Känslan är att de sistnämnda är mer rätt ute och en medelsumma investeras i spelet. Värde åtminstone 15 punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Flest hörnor: Tottenham
Odds: 2,60 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 16:00, 24/5
TV / Stream:  viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Everton 2,40 redbet logo
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Tottenham 3,10 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,73 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,23 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: