Speltips, Everton – Young Boys 26/2: YB håller hedern i behåll?

Spelbloggare Publicerat: 26 februari 2015
everton yb 26/2
Foto: Bildbyrån

Sevärd? Nja, men värde tycker vi oss ha funnit i den andra matchen i dubbelmötet mellan Everton och Young Boys i EL-åttondelsfinalen.

Med risk för att jinxa totalt här, är dubbelmötet i praktiken redan avgjort till returen på Goodison Park. Everton vände från 0-1 och krossade Young Boys i Schweiz med hela 4-1. Romelo Lukaku, som inte hittat fjolårsnivån ännu, stod för tre av målen och det betyder mycket hans självförtroende. För att YB ska ha en chans att nå kvartsfinalen behöver de göra minst fyra baljor.

Nu är det dock de här 90 minuterna vi ska försöka spela in polletter på. Även om spelarna kliver ut med en avslappnad inställning på planen, är denna match en lika stor möjlighet för oss som en CL-final.

Evertons säsong är ett fatalt misslyckande hittills. Man är nere på den undre tabellhalvan och ska ha rejält med flyt eller komma in i en fantastisk formkurva för att ha chans att nå upp till den övre halvan. Ner till det röda sträcket är det ynka sex pinnar.

Formen har bättrats på lite efter januari månad, men det ser fortfarande alltför dåligt ut. Efter 4-1-vinsten mot just YB spelade man 2-2 hemma mot PL-jumbon Leicester och det var med en stor nypa tur man lyckades skrapa ihop den pinnen. Inte fören i den 88:e minuten kom kvitteringen – och det var ett självmål som räddade Everton.

Young Boys, med bland annat svenske Alexander Gerndt i truppen, är tvåa i den schweiziska högstadivisionen och jagar häck i häl på storklubben Basel. Glappet upp är på fem pinnar, men helt omöjligt att hämta in är det inte.

I serien har man sju segrar och ett kryss på de senaste matcherna. Nu senast besegrades just Basel med 4-2 på hemmaplan och nämnde Gerndt gjorde de två första målen.

Utstickande odds för krysset

Skadesituationen är helt ointressant här. Det kommer roteras friskt i båda lagen och YB kan inte ens själva tro att de har en chans att vända på steken. Bänkspelare kommer få chansen att visa framfötterna och på så vis kan vi eventuellt få en viss kvalitetsnivå i matchen, men jag är övertygad att båda lagen kommer ut på planen med en avslappnad inställning.

Kan känna att det är lite missvisande att ettan är nere på 1,70x med tanke på de rådande förutsättningarna. Everton lär inte vara speciellt resultatfixerade och låter själva prestationen sättas i första hand likt i en vänskapsmatch.

YB vill hålla hedern i behåll och ska kunna kriga sig till ett oavgjort resultat. 4,0x får vi för det hos Bet365 som verkligen sticker ut hakan. Konkurrenterna är nere på runt 3,6-3,75, vilket jag tycker avspeglar verkligheten klart bättre.

Krysset spelas med andra ord. Håller insatsen nere.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Everton 1,70 bwin logo 250 kr
Oavgjort 4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Young Boys 5,50 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,95 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,91 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 4,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 21:00, 26/2
TV:  Visas tyvärr inte på svensk TV. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson