Speltips, Falkenberg – AIK 12/9: Specialspel testas

Spelbloggare Publicerat: 11 september 2015

Falkenberg har en förmåga att ställa till det mot de absoluta topplagen och när titeljagande AIK kommer på besök till IP ska vi inte räkna bort skrällchansen alls.

Botten mot toppen. Trots sina snåla 19 pinnar på 22 matcher hittas Falkenberg precis över strecket med Örebro jagandes häck i häl, två pinnar bakom. Precis under dem är också Halmstad, så bottenstriden ser ut att bli makalöst intressant och spännande. Allt kan hända och visst känns det, kvalitetsmässigt, rätt jämnt mellan lagen därnere.

AIK stormar framåt och har efter sex raka vinster smugit upp till att bli en het titelkandidat, från att ha varit på efterkälken merparten av spelåret. Rätt intressant är också att fem av dessa vunnits med uddamålet – man har fått in en positiv känsla och förmår att kunna dra det längsta strået i jämna bataljer.

För FFF har det varit lite tvärtom – att man faller i jämna matcher. Tycker dock att det funnits positiva tendenser i spelet, inte minst på hemmaplan. 2-0-4 är facit på de senaste matcherna och man har vunnit/förlorat med uddamålet i alla.

Värden bör ha kapital att kunna pressa AIK, det är jag säker på – men räcker man till över 90 minuter? Mer tveksamt, det. Solnaiterna är flera snäpp starkare på pappret och är pressat att vinna nu när det är så pass lite kvar att spela om.

Falkenberg har varit starka inför hemmapubliken under året, men nu radat upp tre förluster i följd, alla med uddamålet – dessa mot Helsingborg, Hammarby och Norrköping. Den här trenden tror jag påbörjats för att fortsätta.

Båda sidorna har ett par skador, men har i det stora hela okej skadesituationer. Inte fördel/nackdel åt något håll.

Den raka tvåan räcker inte till 1,73x och då testar vi istället AIK att vinna med exakt ett mål till 3,60x. Lite av ett slag i luften, men det känns alltjämt som helt okej betalt. Skruva dock ner insatsen en bit.

Speltips:

Speltips: AIK vinner med exakt ett mål
Odds: 3,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 12/9
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Falkenberg 5,00 betway logo
Oavgjort 4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
AIK 1,73 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 1,75 mybet logo
Under 2,5 mål 2,15 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: