Speltips, Falkenberg – IFK Göteborg 26/7: Ett bolag sticker ut löjligt mycket

Simon Pålsson Publicerat: 25 juli 2015

IFK Göteborg åker några mil söderut för att försvara sin serieledning. Ett spelbolag sticker ut rejält med sitt odds på matchen och vi är inte sena att passa på.

Lasse Vibe blev efter snart ett år av spekulationer klar för Brentford i The Championship och den danska målkungen lämnar därmed IFK Göteborg mitt i brinnande allsvensk guldstrid. Nu höjs oroade blåvita röster om att klubben säljer guldet och nu handlar mycket om att visa att man faktiskt klarar sig utan förra årets allsvenska skyttekung.

I första allsvenska matchen utan Lasse Vibe sätter sig Blåvitt i bussen och åker några mil söderut längs västkusten, närmare bestämt till Falkenberg. Där väntar Falkenbergs FF, förra årets överraskning i allsvenskan, som just nu ligger på en kvalplats ner till Superettan.

Att åka till Falkenberg är sällan roligt. Hemmalaget bjuder ofta upp till dans och är särskilt målstarka på hemmaplan, där man under de senaste tre säsongerna bara missat att göra mål ett par enstaka gånger. Det är minst sagt imponerande.

Två offensivt starka lag – trots allt

Trots att Blåvitt tappat Lasse Vibe har man stora offensiva resurser att tillgå. I veckans match i Europa League gjorde man exempelvis två mål utan att Lasse Vibe fanns på planen, så bevisligen har man förmågan att näta även utan dansken i laget. Därtill har Falkenberg uppenbara brister i försvarsspelet, inte minst på hemmaplan där laget ofta vågar ta sig framåt i banan och därmed ofrånkomligen blottar sig bakåt.

Falkenberg är dock, precis som tidigare nämnts, väldigt offensivt starka och på hemmaplan har man ett imponernade målsnitt. Trots att IFK Göteborg är solida bakåt tror vi att de, i jakten på de nödvändiga tre poängen, öppnar upp sig och riskerar att släppa in ett mål.

Ett bolag, Unibet, har hamnat lite snett på målmarknaden och bjuder hela 1,92 gånger pengarna på båda lagen göra mål. Detta samtidigt som WilliamHill erbjuder skrala 1,73 för samma spel. Vi tror att det är Unibet som är mest fel ute här och passar på att utnyttja oddset, som helt enkelt är för högt.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 26/7
TV:    cmoresport logocmorelive logo
Stream:   viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Falkenbergs FF  6,00
Oavgjort  4,10
IFK Göteborg  1,65
Över 2,5 mål  1,83 ladbrokes logo
Under 2,5 mål  2,05 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: