Speltips, Falkenberg – Halmstad 10/5: Oddssättarna fel ute på målmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 10 maj 2015

Det handlar om bottenstriden i Allsvenskan. Ett Falkenberg helt under ytan tar emot nästjumbon Halmstad i ett hett derbymöte – och vi tycker att det luktar målrikt på IP.

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

FFF återfinns på trettondeplats med fyra inspelade pinnar på sju matcher. Att Hans Eklunds manskap kommer få det svårt att överleva i årets allsvenska, det råder det ingen tvekan om. Man förlorade bland annat en av fjolårets bästa spelare i Anton Wede och inte fyllt på – på bästa möjliga sätt. Blir såklart svårt med de små ekonomiska musklerna man har.

Även Halmstad är tippade att få strida i bottenstriden. Man är en pinne och två platser under just FFF, med andra ord placerade som nästjumbo. Det är en liknande situation de är i; att flera färgstarka spelare lämnat klubben och att det värvats halvdant. Skulle inte bli förvånad alls om dessa två båda hittas under sträcket när spelåret ska summeras.

Formen ser också dålig ut för båda parter. Dagens värd har bara plockat en poäng på de fyra senaste matcherna, vilket förvånande nog var mot titelfavoriten Malmö. Gästerna står med två raka förluster – mot MFF och Häcken – och har svårt att komma till sin rätt. Som ni förstår, både för det mentala och tabellpositionen är potten av extremt står betydelse här.

Stor målpotential

Har ingen klar känsla över 1×2-marknaden, men målrikt tycker jag att det luktar på långa vägar – det till skillnad från oddssättarna.

Båda parter är ute efter tre pinnar, matcher av den här typen måste helt enkelt vinnas om man ska förlängt kontrakt i Allsvenskan. Står det oavgjort, exempelvis 1-1, en bit in i matchen, då är jag övertygad om att det kommer satsas framåt från båda håll, inte minst från FFF som brukar kassera in det mesta av värdet till tabellen från just hemmaplan.

Skadesituationerna är nära på oförändrade från respektives senaste match, men HBK ser ut att behöva röra om i backlinjen i och med Viktor Ljungs skada. Inte helt uteslutet att det blir spel för hans del, men det mesta tyder på att han får stå åt sidan.

FFF har svängdörrar bakåt just nu, medan man ändå brukar kunna lösa åtminstone ett mål. De har fyra matcher i följd där det blivit minst tre mål, i tre av fallen – minst fyra. Mål har både släppts in och gjorts, så det handlar inte enbart om att defensiven skulle vara sårbar – offensivt lyckas man hota även de bättre lagen i serien.

Janne Jönsson, tränare HBK, talade mycket om att försvarsspelet var prioriterat i början av säsongen. Trots det har man släppt in en hel del mål och offensivt tycker jag att det finns goda tendenser och nyförvärvet James Keene har stärkt dem rejält. Bara en tidsfråga innan målen kommer för engelsmannen…

Mållinan är på 2,5 och överspelet ska vara knapp favorit kontra undern, enligt mina beräkningar. Överspelet finns till dubbelt och det måste investeras i.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Söndag 15:00, 10/5
TV / Stream:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Falkenberg 2,25 betway logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Halmstad 3,30 unibet logo
Över 2,5 mål 2,00 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 1,91 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: