Speltips, Falkenberg – Hammarby 17/8: Fler hörnpolletter investeras

Spelbloggare Publicerat: 17 augusti 2015

Gårdagens hörnspel från Ligue 1 satt utan större problem – nu håller vi oss kvar på samma marknad, men med blickarna riktade mot Sverige och Allsvenskan.

Det tätnar till i den allsvenska bottenstriden. Här är det fokus på lagen precis ovanför kvalstrecket; trettondeplacerade Falkenberg och tolvan Hammarby, vilka det skiljer tre pinnar emellan och en respektive fyra ner till strecket.

Att Falkenberg skulle behöva slåss med näbbar och klor för sitt kontrakt förvånar nog inte många – Hammarby däremot; det är en lite större skräll. Undertecknad höjde dock, inför säsongen, fingret för att de skulle kunna bli en totalflopp och har hittills fått rätt. Oddssättarna har ständigt överskattat dem sedan de trillade ner i Superettan och så fortsätter det.

På pappret är det också två formsvaga sidor som drabbar samman. FFF har bara vunnit en av de nio senaste tävlingsmatcherna, vilken faktiskt var mot serieledande Blåvitt, medan sju förlorats. HIF stod för en kalasprestation hemma mot Elfsborg senast och borde kanske ha vunnit, men nu slutade det mållöst och det får man ändå vara nöjda med. Dock har bara en av de 14 senaste vunnits – man har tydliga problem att få till det sista lilla

Undern suttit i 8/10 senaste

Lite värde hittas möjligen i ettan och inte minst när den är kombinerad med att få polletterna tillbaka vid oavgjort, men ännu trevligare siffror finner vi på hörnmarknaden – en marknad som vi på Spelbloggare haft stor lycka på de senaste åren.

Det är två hyfsat hörnsnåla sidor som möts och känslan är att en lite avslagen batalj kan vänta. Tror inte att FFF kommer vilja bidra till att få upp tempot alltför mycket i matchen och att det således inte blir speciellt böljande, vilket betyder färre situationer i straffområdena och i sin tur sannolikt – färre hörnor.

Hörnstatistiken i FFF:s fem senaste matcher: 6, 5, 15, 4, 5 och i HIF:s diton: 6, 8, 19, 5, 5. Linan är på normala 10,5 och jag hade, om jag haft den hedervärda titeln som oddssättare, velat sänka den med en siffra. Sammanslaget så har alltså underspelet suttit i 8/10 matcher och i det omvända mötet för runt en månad sedan skapades så lite som fem hörnsparkar.

Bet365 vill få det till fifty-fifty på över-/underspelet medan Unibet är klart mer rätt ute när de ställer ut 2,07-1,69x. Undern synas till mycket fina 1,83x innan förmodat oddsdropp.

Speltips:

Speltips: Under 10,5 hörnor
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 17/8
TV:  cmorelivetva logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Falkenberg 3,10 redbet logo
Oavgjort 3,65 redbet logo
Hammarby 2,35 unibet logo
Över 2,5 mål 1,70 mybet logo
Under 2,5 mål 2,25 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: