Speltips, Falkenbergs FF – Malmö FF 26/10: Ska guldet hamna i Skåne?

Simon Pålsson Publicerat: 25 oktober 2016

Allsvenskan kan avgöras under onsdagskvällen. Malmö FF kan säkra sitt nittonde SM-guld om laget vinner mot Falkenbergs FF samtidigt som IFK Norrköping förlorar sin match. Men vem ska bli guldhjälte för skåningarna?

Här kan vi redan nu varna för ett tämligen ordentligt fokus på Malmö FF.

Det bottnar egentligen i flera saker. För det första är skåningarna bara tre poäng från att säkra SM-guldet 2016 – såvida IFK Norrköping förlorar sin match borta mot IF Elfsborg. Det är verkligen ingen omöjlighet. Om så blir fallet räcker det med tre poäng mot jumbon Falkenbergs FF för att Malmö FF ska knipa sitt nittonde SM-guld i ordningen.

Dessutom är det här en match som – förutom möjligen äran och hedern – inte gäller ett smack för hemmalaget. Klubben, spelarna, supportrarna – ja, hela staden – är inställda på spel i Superettan nästa säsong. Nu handlar det bara om att avsluta den här säsongen så snyggt som möjligt.

Vi tar också för givet att den här matchen kommer att handla om Malmö FF. Efter debaclet mot Östersund senast, där MFF alltså förlorade med 3-0 på hemmaplan, är alla ögon på skåningarna här och nu. Klappar laget ihop när guldet är så nära? Kan skåningarna klara sig utan sina bästa spelare, som fortsatt är skadade? Själva matchbilden i sig lär också vara till Malmös favör. Falkenberg har som bekant släppt in mål i samtliga allsvenska matcher den här säsongen. Förutom i senaste matchen mot Östersund har Malmö gjort mål i samtliga av sina tävlingsmatcher under 2016. Det talar för mål, helt enkelt.

Han måste kliva fram i det här läget

Malmö FF har alltså flera tunga spelare borta i den här matchen också. Det har öppnat för en rad juniorer i matchtruppen, däribland Pavle Vagic. Mittfältaren är född år 2000. Trots att bänken är väldigt orutinerad kan serieledande ställa upp med en rutinerad och stark startelva. Spelare som Markus Rosenberg, Anders Christansen, Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Yoshimar Yotun och Rasmus Bengtsson är alla otillgängliga på grund av skador och avstängningar.

Därför hamnar ett tungt ansvar på övriga nyckelspelare, där den självklara stjärnan i offensiven nu heter Jo Inge Berget. Norrmannen har inte haft den bästa av säsonger, men gör sällan en plattmatch. Dessutom har flertalet gånger – som mot BK Häcken borta tidigare i år eller Celtic borta förra säsongen – klivit fram när det gäller som mest.

Vår magkänsla är att den hårt krigande norrmannen, som nu dessutom får spela på sin favoritposition längst fram, är het i den här matchen. Det är han som ska visa vägen. Därför spelar vi Jo Inge Berget göra det första målet till 6,50 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor bonus). Det är såklart ett litet chansspel, men känslan är stark att norrmannen gör mål i den är matchen. Därför spelar vi också Jo Inge Berget målskytt till 2,48 gånger pengarna hos samma spelbolag.

Märk väl att skåningarna kommer att vara uppbackade av runt 3-4000 tillresta supportrar. Det är ytterligare en sak som talar för Jo Inge Berget. Han är en spelare som känns gjord för sådana tillfällen.

Speltips:

Speltips:  Spel 1: Jo Inge Berget första målskytt
Spel 2: Jo Inge Berget målskytt
Odds:  6,50 / 2,48 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 26/10
TV:   cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: