Speltips, Färjestad BK – Brynäs IF 9/12: Målspel från det heta mötet

Simon Pålsson Publicerat: 7 december 2016

Här blir det ett målspel när Färjestad BK tar sig an Brynäs IF i det första av två möten mellan lagen den här helgen. Spelbloggare.se har hittat ett intressant speltips.

Snart är 26 omgångar färdigspelade i SHL och nu går det plötsligt att hävda att serien har satt sig. Det går att urskilja vilka lag som kommer att finnas med i toppskiktet av tabellen och vilka lag som får väldigt svårt att hävda sig.

I botten är det främst Rögle BK som inte riktigt håller måttet. I toppen är det främst Frölunda som imponerar. Ett annat lag som finns med i toppen, men som jagar ett par snäpp bakom, är Brynäs IF. Efter 24 spelade matcher har Gävlelaget samlat ihop 44 poäng och har därmed ynka en poäng upp till andraplatsen. Det betyder också att en seger i Karlstad mot Färjestad BK skulle göra att laget lägger sig på just andraplatsen.

Inför matchen har Brynäs haft en lite ojämn period. November månad var stark för Brynäs, med en hel drös segrar och en poängskörd som gjorde att platsen i toppen befästes. De senaste veckorna har laget förlorat två av fyra matcher, men vi känner egentligen ingen oro över att Brynäs skulle ha tappat farten. Vad som är verkligt intressant är att laget fortsatt är väldigt starka bakåt, med en stabil organisation och ett uppoffrande försvarspel. Det gör att matcherna tenderar att bli tämligen målsnåla.

Två lag med liknande spelstil

Faktum är att den här välorganiserade och defensivt starka spelstilen är någonting som känns igen även hos Färjestad, ett lag som under flera säsonger gjort sig kända som ett lag som gärna sjunker hem något i banan. När två lag av den här stilen drabbar samman är risken överhängande att matchen blir väldigt tät.

Det är till exempel bara en av de sju senaste matcherna mellan lagen som slutat med mer än fem mål. Det säger en hel del.

Färjestad kommer till matchen med blott åtta gjorda mål på sina fem senaste matcher. Målproduktionen är verkligen inte på topp just nu, något som ytterligare stärker tesen om en aningen mer målsnål historia här. Vår känsla är också att en match i Karlstad stärker möjligheterna för ett underspel att gå hem. Detta då Brynäs i egenskap av det offensivt starkare laget spelar på bortaplan och därmed inte trycker på i samma utsträckning som de hade gjort på hemmaplan.

Därför spelar vi under 5 mål under matchens ordinarie tid (asian handicap) till 1,78 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor bonus). Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem gjorda mål i matchen.

Det här är för övrigt det första av två möten mellan lagen den här helgen. Kan vi tänka oss en lite försiktigare historia här och en urladdning uppe i Gävle därefter? Det är vår gissning.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 9/12
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: