Speltips, Färjestad BK – HV71 20/3: Match nummer två i SM-kvarten

Simon Pålsson Publicerat: 19 mars 2017

Efter 3-1-vinsten i det första mötet är det HV71 som kan luta sig lite försiktigt tillbaka. Färjestad BK å sin sida behöver hoppa upp på hästen igen och kvittera så fort det bara går i SM-kvartsfinalen.

Precis som vi förutspådde blev det ingen sprakande tillställning i det första mötet i Färjestads och HV71:s kvartsfinal. Vårt underspel till 1,71 gånger pengarna satt utan problem och frågan är lagen fortsätter på den inslagna vägen även här?

För den motivering som låg till grund för det första spelet ligger till stora delar intakt även idag. HV71 är fortsatt det bästa defensiva laget i hela ligan. Jönköpingslaget är rent av överlägsna på den fronten, åtminstone om vi utgår utifrån antalet insläppta mål.

Varken Färjestad eller HV71 har heller utvecklats till några målmaskiner de senaste dagarna, varpå en målfest känns osannolik av den anledning också. Det som eventuellt talar för att vi får se ett målmässigt trendbrott här är det faktum att hemmalaget måste agera. De behöver pressa sina gäster och behöver också troligen vinna matchen för att inte tappa för mycket mark i matchserien. Det kan prägla matchbilden till den milda grad att det blir mer uppluckrat och därigenom, möjligen, målrikt.

Ingen sprudlande inledning att vänta

Det ligger mycket i potten i den här andra matchen. En eventuell bortavinst skulle ge HV71 ett väldigt gynnsamt läge inför fortsättningen. Å andra sidan kan Färjestad i händelse av en seger kvittera till 1-1 och därigenom öppna upp matchen till fullo igen.

Den första matchen må ha varit ganska chansrik med fint målvaktsspel från båda håll, men i grunden är det här två lag som prioriterar defensiven först och främst. Den inställning tror vi blir än tydligare i det här andra mötet. HV71 åker nämligen till Karlstad med förhoppningen om att stänga igen matchbilden och gneta sig fram till en vinst. Laget har en så pass skicklig defensiv att den lätt definierar matchbilden.

Färjestad måste i princip vinna och lär trycka på, men vi väntar oss ingen hejdlös inledning på matchen. Det är inte omöjligt att lagen känner lite på varandra. Det blir åtminstone jämnt, det vågar vi nästan lova. 0-0 i den första perioden ligger nära till hands, men det är inte omöjligt att ett mål åt endera håll öppnar upp perioden och tvingar fram det andra laget.

Därför spelar vi oavgjort i den första perioden till 2,40 gånger pengarna hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Oavgjort, X (första perioden)
Odds:  2,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 20/3
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: