Speltips, Färjestad BK – Linköpings HC 28/12: Full fart framåt

Simon Pålsson Publicerat: 27 december 2016

Det blir ett målspel på onsdagens SHL-match mellan Färjestad BK och Linköpings HC. Det här är två lag som gärna bjuder upp till dans, den känslan har i alla fall vi.

Dagens huvudmatch på Cmore är föga förvånande matchen mellan Färjestad och Linköping, en riktig kanonmatch i SHL. Onsdagen bjuder för övrigt på full omgång i just SHL, men det är den här matchen som sticker ut lite extra.

I den mycket jämna SHL-tabellen hittar vi Färjestad och Linköping inom fyra placeringar, men bara en poäng. Med andra ord kommer vinnande lag rycka ifrån förlorande lag med knappa 29 omgångar färdigspelade.

Hemmalaget har bjudit på väldigt roliga matcher den sista tiden. Det tidigare så täta och tufft spelande Färjestad, som många såg som ett defensivt inriktat lag, har nu spelat målrika matcher till höger och vänster. 30 mål i Färjestads fyra senaste matcher säger väl egentligen allting om vilken typ av ishockey som spelats i lagets matcher på sistone.

Tre raka vinster på bortaplan

Linköping har, precis som egentligen alla lag i SHL, haft väldigt svårt att vara jämna i sina prestationer den här säsongen. Det vi kan se just nu är att laget hittat nån form av momentum på bortaplan. Inför den här matchen har Linköping nämligen vunnit tre raka vinster på bortaplan. Det är inte fy skam.

Emil Kristensen och Gabriel Carlsson är inte tillgängliga för gästernas del, men det är avbräck som laget bör kunna hantera. I övrigt har gästerna alltså fullt lag att tillgå. För Färjestads del finns det inga nya skador att rapportera om.

Vår starka känsla är att det här är två lag med stor offensiv skicklighet, men framförallt två lag som gärna bjuder upp till dans. Det visar inte minst hemmalagets galna målstatistik på sistone. Över 4,5 mål till 1,80 gånger pengarna spelas därför hos Betway (1 000 kronor).

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 28/12
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: