Speltips, Färjestad BK – Malmö Redhawks 12/11: Revansch att utkräva

Simon Pålsson Publicerat: 11 november 2016

Färjestad BK fortsätter att plocka poäng efter poäng och har nu klättrat upp till delad tredjeplats i SHL-tabellen. Malmö Redhawks behöver vinna för att inte riskera att tappa gentemot formstarka Färjestad.

En förlust på över en månad.

Färjestad BK har verkligen prickat formen från oktober månad och framåt. Laget har bara en förlust på de tio senaste matcherna i ligaspelet, ett facit som gjort att de nu är med i toppskiktet av tabellen på allvar. I skrivande stund har laget fyra poäng upp till Karlskrona HK i topp.

Nu väntar match mot Malmö Redhawks, ett av blott fyra lag som har slagit Färjestad under säsongen. Med andra ord räknar vi iskallt med att hemmalaget är väldigt revanschsugna inför mötet. Att formen är vad den ska råder det som sagt ingen tvekan om. Även om Färjestad sällan vinner i överlägsen stil vittnar den stabila poängskörden om ett lag som har hittat hem spelmässigt. Det blir en utmaning för skåningarna, helt enkelt.

5-0 från ingenstans senast

Intressant nog kommer Malmö Redhawks till matchen från en riktig bra prestation senast, när skåningarna bortaslog Luleå HF med hela 5-0. Detta trots att skåningarna hade tre raka förluster och hade sett lite skakiga ut inför matchen. Nu är frågan om de kan bygga vidare på 5-0-vinsten eller om det bara var en engångsföreteelse.

Klart är i alla fall att Malmö behöver vakna till liv på allvar igen om de inte ska tappa sin topplacering. I nuläget är Färjestad på samma poäng, trots att Malmö inledde säsongen betydligt bättre. Den senaste månaden har inte varit alls lika bra och det stora problemet stavas ojämna prestationer. Det går aldrig riktigt att veta var man har skåningarna.

Trots att Färjestad i grund och botten är ett lag som spelar rätt återhållsamma matcher tror vi på en mer fartfylld historia här. Laget vill ta revansch efter förlusten i senaste matchen mot Malmö och om det finns något lag som går att såra bakåt är det Malmö. Därför spelar vi Färjestad BK över 2,5 mål (inklusive förlängning) till 1,90 gånger pengarna hos Betway (1 000 kronor).

Speltips:

Speltips:  Färjestad BK över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 12/11
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: