Speltips, Färjestad – Davos 20/8: Öppen och underhållande match?

Emil Jakobsson Publicerat: 19 augusti 2015

Champions Hockey League är äntligen tillbaka som startskott på att hockeysäsongen är här. Davos är visserligen nykomlingar i CHL-sammanhang men har vunnit ligan i Schweiz hela 31 gånger och under torsdagen gästar de Färjestad.

Champions Hockey League är tillbaka och Färjestad tar emot HC Davos i första omgången. När vi synar Davos trupp hittar vi några svenskbekantingar, bland annat Dick Axelsson och Marcus Paulsson men däremot kommer Axelsson missa matchen. Davos har en lång och rik historia. De grundades redan 1921 och har vunnit ligan i Schweiz hela 31 gånger, bland annat förra säsongen.

Staden Davos som ligger i de schweiziska Alperna har bara 11 211 innevånare men trots detta lyckas de säsong efter säsong ställa ett otroligt starkt lag på benen. Faktum är att inget lag som är med i CHL har vunnit den inhemska ligan lika många gånger som Davos.

Davos gör sin första säsong i Champions Hockey League men ZSC Lions Zürich som de slog i finalen förra säongen mötte Färjestad i gruppspelet förra säsongen. Båda matcherna gick till förlängning men Färjestad vann båda gångerna.

Färjestad ser samtidigt otroligt spännande ut inför säsongen. Visst har de tappat ett par spelare men med tanke på hur svag förra säsongen var är det helt rätt att försöka bygga nytt. Men nyförvärven ser verkligen imponerande ut och Färjestad har seglat upp som en av de verkliga utmanarna när det gäller guldet. Bland annat Johan Ryno, Jonas Holös, Magnus Nygren och Mikael Johansson som förra säsongen spelad i just Schweiz är alla riktigt bra nyförvärv.

Öppen matchbild?

Det brukar bli väldigt öppna och underhållande matcher i CHL när lag som inte kan varandra drabbar samman. Dessutom spelar sällan lagen ute i Europa lika defensivt som svenska lag vilket brukar öppna upp matchbilden en hel del.

– Det är ett bra lag. Spelar med mycket fart och chansar mycket, säger till exempel Johansson till Färjestads hemsida om torsdagens motståndare Davos.

Vi vågar oss inte på att spela en vinnare här när det är första riktiga tävlingsmatchen för säsongen men över 5,0 mål (pengarna tillbaka vid prick fem mål) till 1,81 hos Unibet känns väldigt bra. Davos spelar som sagt otroligt offensivt och har långt ifrån en imponerande defensiv. Förra säsongen snittade deras matcher i NLA hela 5,92 mål och även om Färjestad bara snittade 4,78 hemma i SHL tror jag det kommer gå över fem mål här.

Färjestads matcher förra säsongen mot Zürich som är ett betydligt tätare lag än Davos slutade trots allt 4-3 samt 3-2 och under försäsongen har Färjestad vunnit med 4-1 mot Leksand och förlorat med 4-2 mot Frölunda. Jag ser väldigt goda möjligheter till att vi får se minst fem men helst ännu fler mål här.

Speltips:

Speltips: Över 5,0 mål (pengarna tillbaka vid prick fem)
Odds: 1,8 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 20:00, torsdag 20/8
TV:  svttjugofyra logo  (TV-tablå)
Stream:  svtplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Färjestad 2,0 comeon logo
Oavgjort 4,35 betway logo
Davos 3,2 betway logo
Över 5,5 mål 2,2 betway logo
Under 5,5 mål 1,67 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: