Speltips, Färjestad – Luleå 19/10: Två lag som vacklar

Emil Jakobsson Publicerat: 19 oktober 2015

Färjestad och Luleå pekades inför säsongen ut som två av de stora utmanarna om guldet. Än så länge har vi inte sett mycket av det och de ligger femma samt åtta i tabellen när de under måndagen ska göra upp om tre viktiga poäng.

Färjestad gick en tuff bortamatch nu senast mot Skellefteå som de förlorade med 3-1 men bortser vi från resultatet och ser till spelet avlossade faktiskt Färjestad 51 skott varav 31 var på mål. Förlusten var Färjestads första under ordinarie matchtid den här säsongen men de har faktiskt förlorat tre av deras fyra senaste matcher nu även om två av förlusterna som sagt kom efter övertid samt straffar.

Hemma i Karlstad har de däremot spelat bra och har fyra segrar på fem matcher men man kan samtidigt peka på att de tappat poäng i tre raka hemmamatcher då de vunnit efter förlängning mot både Djurgården och Modo och förlorat efter straffar mot Örebro.

Färjestad saknar Tomas Skogs samt Jonas Holö på backsidan vilket gör att de fått göra om lite och bland annat lyft upp unge Jesper Nordin. Luleå saknar förmodligen fortfarande Bill Sweatt som missat ett par matcher.

Totalt utspelade nu senast

Gästande Luleå fortsätter samtidigt att blanda och ge. Efter en tuff inledning där förlusterna radade upp sig lyckades de knipa poäng borta mot hemmastarka Brynäs, vann med 7-4 hemma mot HV71 och tog en straffseger borta mot Malmö. En stark period men nu senast borta mot Linköping i lördags var de tillbaka till hur det sett ut tidigare under inledningen med stillastående spel, många individuella misstag och en offensiv som mest byggde på att vissa spelare blixtrade till individuellt.

Linköping totalt körde över Luleå även om resultatet stannade på 3-2. Linköping rivstartade och avlossade åtta skott redan första fyra minuterna och hade bland annat en ramträff. Sett över hela matchen avlossade Linköping nästan dubbelt så många skott och styrde spelet väldigt bra mot ett Luleå som inte hängde med och var tvåa på de flesta puckarna.

Vi har med andra ord två lag som har besvikelser bakom sig inför måndagens möte. Färjestad första matchen utan poäng för säsongen och Luleå som kastades tillbaka på ruta ett efter en fin period genom att bli utspelade av Linköping.

Detta blir faktiskt lagens tredje möten den här säsongen då de nyligen drabbade samman i CHL-slutspelet där Luleå vann med 3-0 i Karlstad och Färjestad vann returen uppe i Luleå med 1-3 vilket betydde att Luleå gick vidare. Annars har de två senaste säsongerna bjudit på olika resultat mellan dessa två lag. Förra säsongen vann Luleå fyra av fem mot Färjestad men säsongen innan vann Färjestad fyra av fem mot Luleå.

Luleå fortsätter ha svårt mot bra lag

Luleå har precis som vi varit inne på tidigare väldigt lite spel och får ofta sina mål genom individuella prestationer men om ni ser grafen här nedanför som visar totalt antal skott är det ganska tydligt att Luleå får svårt att bli ett topplag eller presterat mot topplagen när de för spelet så lite.

Untitled-3
Färjestad är seriens sjätte bästa lag sett till antal skott samtidigt som Luleå bara är bättre än Rögle och Örebro.

Var inne på underspelet med tanke på tidigare inbördes möten men ser man till hur spelet sett ut de senaste matcherna för lagen och skador på backar känns det farligt. Mitt spel blir istället den raka ettan till 2,05 hos Nordicbet. Färjestad har visserligen tappet en del poäng den senaste tiden men vi tror att de tar en ny trepoängare här då Luleå minst sagt har problem defensivt, speciellt när de möter de bättre lagen i serien som kan skruva upp tempot. Luleås segrar den här säsongen har kommit mot Växjö, Karlskrona, HV71 och Malmö som alla ligger efter dem i tabellen. Mot bättre lag som Linköping, Skellefteå och Frölunda har de faktiskt inte ens varit nära den här säsongen.

Linköpings Jonas Junland prickade väldigt bra med sin analys av Luleå efter deras seger mot dem i lördags.

– Vi vill spela med fart och aggressivitet. Luleå hängde inte med oss utan var större och trögare. Farten är det som gäller i den nya hockeyn. Det är lätt att dras med ner i skiten men vi tryckte dit dem rejält, säger han till Expressen efter segern mot Luleå.

Speltips:

Speltips: Färjestad vinner, rak etta
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 19:00, måndag 19/10
TV:  cmorehockey logo  (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Färjestad 2,05 nordicbet logo
Oavgjort 4,35 comeon logo
Luleå 3,2 betway logo
Över 4,5 mål 1,81 unibet logo
Under 4,5 mål 1,98 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: