Speltips, Färjestad – Luleå 19/3: Unibet sticker ut med högt odds

Simon Pålsson Publicerat: 18 mars 2016

Luleå HF imponerande i det första kvartsfinalmötet mot Färjestad BK. Trots det spelmässiga övertaget i den första matchen håller spelbolagen gästerna som klara underdogs i kvartsfinal 2. Är det verkligen korrekt?

Det var klasskillnad i det första kvartsfinalmötet mellan Luleå HF och Färjestad BK. Matchen slutade med en komfortabel 4-2-seger för Luleå, som hade med sig 3-0 in till slutskedet av matchen.

Trots farhågorna om att han skulle vara otillgänglig till följd av en skada kunde Luleå ställa upp med nyckelspelaren Joel Lassinantti i mål. Det var dock inte bara där matchen avgjordes. Det var klasskillnad även i spelet, där Luleå såg till att ge sina gäster lite tid med pucken.

Nu tar sig lagen ner till Karlstad för kvartsfinal 2 och förutsättningarna är plötsligt lite annorlunda. Nu är det Färjestad som måste vinna och som, anförda av sin hemmapublik, hoppas ta tag i taktpinnen. Efter det första mötet känner vi oss dock osäkra på styrkeförhållandet mellan lagen. Kanske är Luleå rent av för bra?

Spelbolagen underskattar gästerna

Trots att det spelmässigt var stor skillnad mellan lagen i det första mötet, speciellt i de två första perioderna, håller spelbolagen hemmalaget som klara favoriter i den här matchen. Den raka tvåan ger så mycket som 3,00 gånger pengarna.

Känslan är att det här mycket väl kan bli en lång matchserie, men Luleå har utan tvekan vind i sina segel nu. Det är en fördel och gör att vi tror på en liten skräll i det här andra kvartsfinalmötet. Notera också att Luleå har tre segrar på sina fyra senaste bortamatcher, samt att laget vunnit fyra av sina senaste sex matcher borta mot just Färjestad.

Hos Bwin ligger X2 på 1,62 gånger pengarna och någonstans där kan vi tycka att den rimliga värderingen ligger. Hos Unibet är samma spel uppe på 1,72 gånger pengarna och det känns för högt.

Färjestad har fördelen av att spela inför sin hemmapublik och man hoppas såklart bygga vidare på den tredje perioden, som var något bättre än de två första. I vår värld har gästerna dock fina möjligheter att ta den här matchen till minst förlängning, varpå 1,72 känns som ett bra odds.

Speltips:

Speltips:  X2 (Oavgjort/Luleå vinner)
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 19/3
TV:    cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Färjestad BK  2,17 nordicbet logo
Oavgjort  4,05 unibet logo
Luleå HF  3,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  2,05 betway logo
Under 4,5 mål  1,85 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: