Speltips, Färjestad – Luleå 22/9: CHL-slutspelet drar igång

Emil Jakobsson Publicerat: 21 september 2015

CHL-slutspelet drar igång under tisdagen med 16-delsfinaler och två helsvenska möten står på schemat. Här har vi tittat närmare på den väntade holmgången mellan Färjestad och Luleå.

De är båda tippade som utmanare om SM-guldet i SHL. Nu möts de redan i första rundan av CHL-slutspelet. Hemmalaget Färjestad har fått en strålande start på säsongen. De kom visserligen bara tvåa i sin CHL-grupp men har sedan vunnit de två inledande matcherna i SHL även om motståndet inte varit det tuffaste. De inledde med en 3-1-seger borta mot nykomlingen Karlskrona och sedan 3-2 hemma mo Brynäs.

Men sex poäng är sex poäng.

Däremot hade Färjestad problem med just Luleå förra året. Norrbottningarna vann fyra av de fem matchena mellan lagen, bland annat alla tre i Karlstad. Men säsongen innan var det omvända roller, då vann Färjestad fyra av fem matcher mot Luleå. Om vi bara ser till slutspelsmatcher vann Luleå fyra av fem matcher mot Färjestad när de möttes i semifinal 2013 och de vann även finalen i dåvarande European Trophy 2012 mot Färjestad.

Utspelade av Frölunda nu senast

Men gästande Luleå stod för en otroligt svag insats nu senast i SHL mot Frölunda. Frölunda var bättre på alla plan och de vann till exempel skotten med förkrossande 37-18 vilket bland annat innefattar 17-3 i den första perioden trots att matchen spelades uppe i Luleå.

Luleå får dessutom klara sig utan Bill Sweatt som är avstängd nu mot Färjestad efter att han tappat humöret mot Frölunda, ett tungt avbräck. Dels på grund av att han är otrolig skicklig men även att han var en viktig del i den förstakedjan som producerat otroligt mycket. När Luleå tvingades göra om i förstakedjan efter hans matchstraff nu senast tappade de otroligt mycket.

Även om Luleå vann sin grupp i CHL-gruppspelet och slog Växjö på bortaplan i premiären är känslan när man ser deras spel att de inte ”är där än”. Många misstag i egen zon, ett powerplay som inte alls fungerar och än så länge är det främst de individuella prestationerna som lyft laget men de måste få igång spelet betydligt mer om de ska bli ett framgångsrikt lag.

Underligt jämna odds

Med tanke på hur otroligt uselt det såg ut nu senast mot Frölunda och det faktum att de saknar en av sina bästa spelare känns det underligt att spelbolagen ställer ut så pass jämna odds. Betsson som har det högsta oddset på Luleå betalar 2,85 trots bortaplan och det bästa oddset på Färjestad är hela 2,25 hos Unibet.

Visst vann Luleå alla tre bortamatcher mot Färjestad förra säsongen men vi ser ett helt nytt Färjestad den här säsongen som ser betydligt bättre ut. Oddset 2,25 motsvarar en sannolikhet på 44,4% och enligt mig har Färjestad större chanser än så att vinna första matchen på hemmaplan. Speciellt med tanke på att det är just ett dubbelmöte vi pratar om här. Om Färjestad leder med 3-2 i slutet av tredje kommer Luleå inte ta ut målvakten och kasta alla kort offensivt. De kommer vilja ta med sig ett bra resultat för att vända i hemmamötet nästa vecka.

Den raka ettan spelas med andra ord med gott samvete till 2,25 hos Unibet vilket kan jämföras med 2,13 hos bland annat Betsafe.

Speltips:

Speltips: Färjestad vinner, rak etta
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 19:00, tisdag 22/9
TV:  eurosporttva logo  (TV-tablå)
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Färjestad 2,25 unibet logo
Oavgjort 4,4 bwin logo
Luleå 2,85 betsson logo
Över 4,5 mål 1,92 betway logo
Under 4,5 mål 1,92 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: