Speltips, Färjestad – Luleå 23/3: Dags att kvittera till 2-2?

Simon Pålsson Publicerat: 23 mars 2016

Det fjärde kvartsfinalmötet mellan Färjestad BK och Luleå HF står för dörren. Nu är frågan om hemmalaget kan ta sig samman och kvittera till 2-2 i matcher?

Föga förvånande är kvartsfinalen mellan Färjestad BK och Luleå HF väldigt jämn så här långt. Det skiljde inte mer än tre poäng mellan lagen i grundseriens tabell och på det hela taget var lagen väldigt jämna under SHL:s första etapp.

140 respektive 141 gjorda mål är ytterligare en indikation på hur pass jämna lagen trots allt har varit. Det är inte konstigt att detta också färgar matchserien mellan lagen, där Luleå nu har gått upp till en 2-1-ledning efter att ha vunnit med 3-1 senast. Där och då satte vi vårt speltips till 1,90 gånger pengarna.

Hur som helst har båda lagen vunnit sina respektive hemmamatcher så här långt. Kanske blir det en sådan där klassisk matchserie i sju matcher, där lagen är urstarka på hemmaplan fram till den sista och avgörande matchen? Det ser ut så just nu.

Färjestad historiskt starka mot Luleå

En intressant sak att ha med sig inför matchen i Löfbergs Arena är att Luleå historiskt sett har svårt i Karlstad. Mellan 2010 och 2013 förlorade laget tio raka matcher borta mot Färjestad, bara för att nämna ett exempel. På senare år har det rättat till sig något, men Färjestad är fortfarande tunga på hemmaplan.

Vår känsla är att den här matchen fortsätter i den stilen. Att spela på hemmaplan är en extra tung fördel i ett slutspel och som vi redan nämnt kan den här matchserien mycket väl gå till en sjunde och helt avgörande match på grund av att lagen är så svårslagna på sin respektive hemmaplan.

För övrigt har de inledande tre matcherna varit tuffa, men samtidigt inom rimligt gränser. Ynka fjorton utvisningar totalt på mer än 180 minuters ishockey är inte särskilt mycket. Färjestad har för övrigt inte lyckats göra mål i powerplay ännu.

Vi tror dock att det kan lossna nu. Vi håller laget som favoriter i själva matchen, det är en sak som är säker. 4-1-segern i Löfberg Arena senast vittnade om tyngden som Färjestad har inför sin hemmapublik. Det senaste mötet, uppe i Luleå, var väldigt jämnt och hade det inte varit för Joel Lassinanttis superräddning i slutminuterna hade vi nog fått se en förlängning (2-2). Färjestad har dock chans till revansch och den tror vi att man tar. Därför spelar vi den raka ettan till 2,20 gånger pengarna hos BetWay.

Speltips:

Speltips:  Färjestad BK vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  BetWay (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 23/3
TV:    cmorehockey logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Färjestad BK  2,20 betway logo
Oavgjort  4,00 unibet logo
Luleå HF  3,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  2,09
Under 4,5 mål  1,78 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: