Speltips, Färjestad – Luleå 4/2: Två lag med ångan uppe

Simon Pålsson Publicerat: 3 februari 2016

Det blir en riktig hockeytorsdag med full omgång från SHL. Färjestad BK får besök av Luleå HF i en på förhand intressant, men svårbedömd, historia.

Det är en riktig SHL-torsdag som väntar, med en helt full omgång och sju heta matcher. Bland annat väntar matchen mellan Färjestad BK och Luleå HF, två lag som båda tog en meriterande seger i tisdags.

Hemmalaget slog nämligen Frölunda med 2-1 efter en väldigt tuff och bra match från Färjestads sida. Luleå å sin sida satte stopp för formstarka Linköping på hemmaplan, 2-0.

Gemensamt för de båda lagens segrar, förutom de tre poängen och den fina skalpen, var sättet de togs. Ett stabilt, defensivt inriktat spelsätt och en tuffhet mot ett väldigt bra lag. Både Färjestad och Luleå har för övrigt sett allt bättre ut på sistone. Hemmalaget har fyra raka vinster och har inte släppt in fler än två mål i sex raka matcher.

Luleå formstarkast i SHL

Gästernas form är också väldigt bra, med sju vinster på sina åtta senaste matcher. Anmärkningsvärt är att laget vinner match efter match – trots att de inte sprutar in mål. Att hålla nollan eller släppa in något enstaka mål räcker helt enkelt långt när man är ute efter segrar. Luleå är faktiskt SHL:s mest formstarka lag sett till de tio senaste matcherna.

Just detta, den defensiva styrkan och fokuset på försvarsspelet, är något som förenar de här båda lagen. Det blir därför sällan målrikt när de här lagen spelar hockey, inte minst mot varandra.

Luleå har för övrigt vunnit tre av de fyra senaste mötena mellan lagen i Karlstad, men Färjestad har två bortavinster mot Luleå den här säsongen. Känslan är att det här blir en tight och tuff historia. Vi har svårt att se hur det skulle kunna bli en målfest och spelar därför under 4,5 mål i matchen (ordinarie tid) till fina 2,08 gånger pengarna hos 10Bet.

 

Speltips:

Speltips:  Under 4,5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  2,08 (Jämför alla odds)
Bolag:  10Bet (UNIK: 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 4/2
TV:    cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Färjestad BK  2,20 betway logo
Oavgjort  4,30 betrally logo
Luleå HF  2,85 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,81 unibet logo
Under 4,5 mål  2,00 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: