Speltips, Färjestad – Pardubice 3/9: Vinna eller försvinna för gästerna

Simon Pålsson Publicerat: 2 september 2015

Färjestad får besök av tjeckiska Pardubice. Det blir svenskarnas fjärde och sista gruppspelsmatch i CHL och här gäller det att inte förlora.

Champions Hockey League går vidare och vi går nu in på den femte speldagen. I grupp E är det nu dags för Färjestads hemmamöte med tjeckiska Pardubice. Så här långt ser det inte särskilt ljust ut för de gästande tjeckerna, som lyckats förlora båda sina inledande match med 2-3 på hemmaplan.

I ärlighetens namn är noll poäng en lätt orättvis poängpott så här långt, men tråkigt nog för tjeckernas del ser det nu tufft ut att komma ikapp i toppen av tabellen. I topp hittar vi för övrigt HC Davos med sju poäng, medan svenska Färjestads BK ligger tätt bakom med fem poäng på tre matcher.

Två lag från varje grupp tar sig vidare till nästa steg i turneringen och i händelse av en seger hemma mot Pardubice tar sig alltså Färjestad vidare. Skulle man istället förlora riskerar man att bli omkörda av tjeckerna, eftersom att de har en match kvar. Varje grupp består bara av tre lag, vilket gör att matcherna har en extra tyngd.

Lätta skadebekymmer – lär inte påverka

Sebastian Erixon och Mikael Wikstrand ska enligt Färjestads hemsida vara lite tveksamma till spel, men enligt samma källa har man inga som helst bekymmer på anfallsfronten. Där har man istället 14 tillgängliga forwards och det är med andra ord bara att välja och vraka.

Hittills har man alltså vunnit med 3-2 mot Pardubice, men också tagit en 1-0-seger borta mot HC Davos. I premiären fick man se sig besegrade med klara 0-4 hemma mot samma lag, men genomgående för hela turneringen är den skrala målskörden.

Inför matchen är det allra främst gästerna som behöver gå framåt, men känslan är att vi trots allt får se en matchbild som inte är särskilt tempo- eller chansrik. Därför tycker vi att Unibet är snett ute när de erbjuder oss hela 1,96 gånger pengarna på under 5 mål i matchen. Det betyder att vi får pengarna till vid 5 mål och att vi närmast dubblar våra pengar vid max 4 mål i matchen.

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål i matchen
Odds:  1,96 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:00, torsdag 3/9
TV:    svttjugofyra logo(TV-tablå)
Stream:   svtplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Färjestad  1,42 titanbet logo
Oavgjort  5,55 nordicbet logo
Pardubice  5,85 nordicbet logo
Över 5,5 game  2,17 unibet logo
Under 5,5 game  1,70 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: