Speltips, FC Basel – Arsenal 6/12: Motivation slår klass

Simon Pålsson Publicerat: 6 december 2016

Med båda fötterna i slutspelet redan innan den sista omgången är motivationen kanske inte på topp för Arsenals del. Det kan öppna för FC Basel, som behöver en pinne för att hålla den europeiska drömmen vid liv.

Arsenal och Paris Saint-Germain har redan säkrat sina platser i vårens åttondelsfinaler i Champions League. Efter fem spelade omgångar i gruppspelet har lagen susat ifrån övriga lag i gruppen, något som gör att den sista omgången egentligen bara handlar om vem som ska knipa den där åtråvärda tredjeplatsen.

Som bekant leder tredjeplatsen raka vägen till Europa Leagues gruppspel. Till skillnad från gruppjumbon får alltså den som slutar trea fortsätta sitt europeiska äventyr även på vårkanten 2017.

Det bör nämnas att Arsenal och PSG gör upp om gruppsegern, men att fransoserna har allting i egna händer då de har fördel i inbördes möten gentemot Arsenal. Med tanke på att PSG tar sig an Ludogorets på hemmaplan i den sista omgången räknar vi med att de kniper en trepoängare, vilket gör det omöjligt för Arsenal att ta sig upp som nummer ett.

Därför – och med tanke på att det alltid skadedrabbade Londonlaget står inför en hektisk period i ligaspelet – misstänker vi en viss dipp i motivation här. Arsene Wenger är säkerligen inte främmande för att vila några spelare också. Det kan möjligen öppna för FC Basel, som behöver ta minst en poäng för att kunna ta sig förbi Ludogorets i tabellen.

FC Basel är bättre än tabellen säger

Två poäng på fem matcher är visserligen inget vidare facit, men i vår värld är Basel ett bättre lag än vad den poängskörden vittnar om. Särskilt på hemmaplan är schweizarna att räkna med, eller vad sägs om mål i elva raka matcher på hemmaplan?

Är det dumt att spela mot ett formstarkt Arsenal? Nja, vi är inte helt säkra. Vad vi känner oss mer säkra på är att motivation nästan allt slår klass och att det på förhand känns som att hemmalaget lär vara mer motiverade till den här matchen.

Å andra sidan är Arsenal formstarka och avslutar säkert gärna höstens Champions League-spel med ännu en trepoängare. Därför tänker vi gardera oss lite.

Att Arsenal skulle förlora ser vi som osannolikt. Att de skulle promenera hem en trepoängare är också högst otroligt. Ett kryss ligger nära till hands, varpå X (bortalaget inget spel) lockar till 2,02 gånger pengarna hos Betsafe (unik bonus på 1 500 kronor). Det betyder att vi får pengarna tillbaka vid bortaseger, som trots allt är det som oroar oss mest om inte krysset sitter. Märk väl att en pinne räcker för Basel om PSG gör det som förväntas och vinner mot Ludogorets på hemmaplan.

Speltips:

Speltips:  X (bortalaget inget spel)
Odds:  2,02 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsafe (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, tisdag 6/12
TV:   viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: