Speltips Finland – Kazakstan 4/9: Måstematch

Martin Efvergren Publicerat: 1 september 2021

Lördagseftermiddagen bjuder på VM-kvalfotboll där Finland tar emot Kazakstan i grupp D. Matchen spelas den 4 september med avspark kl 15.00.

Finland – Kazakstan

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Finland krigade väl i sommarens EM och lär komma med blodad tand till det pågående VM-kvalet. För att ta sig vidare från grupp D lär det emellertid krävas att man återigen överträffar sig själva.

Efter två spelade matcher står man på två poäng då man kryssade mot både Bosnien & Hercegovina och Ukraina i våras. Man inledde hemma mot de förstnämnda och det blev en jämn batalj som slutade 2-2 efter två mål av Teemu Pukki. Pukki var också lagets ende målskytt borta mot Ukraina där han kvitterade till 1-1 på straff i den 89:e minuten.

Utöver ovan nämnda lag ingår även Frankrike och Kazakstan i den här gruppen.

I onsdags spelade Finland också en träningsmatch mot Wales som blev väldigt mycket av just en träningsmatch där båda lagen vilade flertalet bärande spelare och som slutade mållös.

Nu väntar alltså hemmamatch mot Kazakstan och om Finland ska kunna utmana om en topplacering i den här tuffa gruppen är en seger helt nödvändig.

Kazakstan kommer från en gruppspelsmatch hemma mot Ukraina i onsdags där man, något överraskande, återigen fick med sig en poäng. Matchen slutade 2-2 efter att bortalaget gjort 2-1 i den 93:e och kazakerna kvitterat i den 95:e.

Detta var det andra mötet mot Ukraina då man lyckades ta poäng på hemmaplan i en match som slutade 1-1 i slutet på mars. Dessförinnan hade man också svarat för en gedigen insats hemma mot Frankrike, där man dock föll med 2-0.

Därmed står Ukraina, precis som Finland, på två poäng inför det här mötet.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Defensiv stabilitet

Finland är klara favoriter inför det här mötet. Ett rakt spel på hemmalaget ges till ett odds omkring 1.45.

Eventuellt har en Finland en fördel av att man bara spelade träningsmatch i onsdags och att man därför är fräschare till den här matchen. Samtidigt kommer Kazakstan med vind i seglen efter en fin prestation mot Ukraina och har visat i samtliga tre kvalmatcher att man inte är enkla att ha att göra med.

Teemu Pukki vilades helt mot Wales senast och som vanligt är det mycket som hänger på honom när Finland spelar fotboll. I övrigt är det kollektivet och den defensiva organisationen som är Finlands styrka. Markku Kanerva har satt en väl fungerande 5-3-2-formation (oftast) där man är väldigt solida bakåt.

På de senaste 6 matcherna, inklusive EM och träningsmatcher, har man dock endast gjort ett mål framåt. I samtliga dessa matcher har det också gjorts under 2.5 mål totalt.

Efter kryssen mot Bosnien & Hercegovina och Ukraina är Kazakstan på hemmaplan en match som Finland måste vinna om man ska kunna utmana om en framskjuten placering i gruppen.

Men Kazakstan har visat sig vara svårslagna under förbundskapten Talgat Baysufinovs ledning och sannolikt kommer man kunna stå upp väl även här.

Finland är rättmätiga favoriter och förväntas föra spelet och det är inte finnarnas bästa gren. Sammantaget gör detta att jag tror på en målsnål tillställning och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål till 1.71 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.71
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:00, lördag 4 september 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: