Speltips, Finland – Nordamerika U23 19/9: Kalasmatch natten till måndag

Simon Pålsson Publicerat: 17 september 2016

Nordamerika U23 rivstartar turneringen med en tuff batalj mot de finska lejonen. Det här har fantastisk potential att bli en målrik historia, det är vår fasta övertygelse.

Efter att grupp A spelat sina första matcher under lördagen och natten till söndag är det dags för grupp B att kliva in i handlingarna. Det handlar om World Cup och det handlar om mötet mellan Finland och det nykomponerade laget Nordamerika U23.

Det här är ett lag bestående av talangfulla spelare under 23 år från NHL. Det är spelare både från Kanada och USA, men om vi ögnar igenom laget kan vi konstatera att det kryllar av exceptionell talang. Rutinen må inte vara den bästa – varken individuellt eller som lag – men talangmässigt är det här ett fullgott lag.

Connor McDavid är den självklara ledaren och den stora stjärnan. Om han kliver fram som många hoppas på kan Nordamerika U23 faktiskt vara en reell guldkandidat i den här turneringen.

Tuff inledningsmatch mot Finland

För motståndet står Finland, ett lag som egentligen är den raka motsatsen till Nordamerika U23. Det här är ett stabilt och mer rutinerat lag, som bygger på en solid organisation och ett typiskt finskt sätt att spela. Fördelen finnarna har är att de vet – möjligen till skillnad från sina motståndare – exakt hur de ska lägga upp matchplanen.

I senaste ishockey-VM blev det förlust i finalen mot Kanada och det är känt sedan länge att finnarna är att räkna med på landslagsnivån i ishockey. Så även i den här turneringen.

I vår värld är det här dock två offensivt väldigt starka lag och även om finnarna möjligen är starkare defensivt tror vi att offensiven hamnar i fokus. En premiär är alltid vansklig att sia om, men Nordamerika U23 kan nog bara spela i ett läge – full fart framåt. Det bör passa ett kontringsstarkt Finland bra. Därför spelar vi över 5,5 mål i matchen till 1,97 gånger pengarna hos Betway (unik bonus på 1 500 kronor).

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  1,97 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, måndag 19/9
TV:   tvtre logo viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: