Speltips, Finland – Ryssland 12/5: Förloraren får Sverige i kvartsfinal

Emil Jakobsson Publicerat: 12 maj 2015

Förutsättningarna inför Finland och Ryssland möte är enkla. Vinn matchen möt möt Tjeckien i kvartsfinal, förlora och möt Sverige. 

Media här hemma i Sverige pratar om att Ryssland skulle lägga sig mot Finland för att få möte Sverige som de har bra statistik mot om man ser över de tio senaste matcherna. Glöm det säger jag. Varför skulle dem lägga sig?

Dels vill ingen tränare få in dåliga vanor i sitt lag och en förlust är alltid en förlust även om man inte gav allt. Dessutom rankas Sverige som världens bästa landslag enligt IIHF, Tjeckien ligger femma på samma rankning. Visst kan man alltid snacka bort rankningslistor men Sverige har vunnit sex av de sju senaste matcherna mot Tjeckien, bland annat så sent som för två veckor sedan i Prag.

Även om Tjeckien kommer ha publiken i ryggen kan jag lova att båda lagen kommer gå för seger här, Sverige är inte en drömmotståndare i en kvartsfinal för varken Finland eller Ryssland.

Rekordnollan sprack

Finlands rekordnolla bröts visserligen nu senast mot Vitryssland och de tappade poäng när matchen gick till straffar men hur som helst fixade dem sin femte raka seger under VM. Jag måste erkänna att jag hade väntat mig mer av Finland nu senast mot Vitryssland och förutom 3-0-segern mot Slovakien har de haft svårt mot de bättre lagen under VM. Premiärförlusten med 1-5 mot USA och nu att det krävdes straffar mot Vitryssland imponerar inte. Det gör faktiskt inte heller deras segrar mot svagare motståndare som Danmark, Norge och Slovenien. De är helt enkelt programenligt att vinna mot de lagen.

Även Ryssland torskade mot USA men har i övrigt spelat stabil ishockey och vunnit de övriga fem matcherna med målskillnaden 26-9 vilket motsvarar 5,2 gjorda mål per match.

Finland vann visserligen dubbelmötet i slutet av april mot Ryssland men inget av lagen ställde upp med samma trupp som nu finns med i VM. Ser vi bara till VM har Ryssland två raka segrar mot Finland, bland annat finalen förra året som de vann med 5-2.

Offensiva Ryssland löser målspelet

Jag ser ett visst värde i en rak seger för Ryssland men väljer att spela Ryssland över 2,5 mål istället som betalar 1,73. Finland har visserligen varit täta och jag spelade Vitryssland under 1,5 mål nu senast de spelade, ett spel som sprack med mindre än minuten kvar. Men visst är det skillnad på att nolla Danmark och Norge jämfört mer Ryssland.

Ryssland har ett helt otroligt lag med bland annat Vladimir Tarasenko, Ilya Kovalchu och Yevgeni Malkin. De har gjort i snitt 4,66 mål per match under VM och under deras två senaste VM-möten mot Finland har de gjort fem respektive fyra mål.

USA lyckades göra fem mål på Finland och Vitryssland som Ryssland städade bort med 7-0 lyckades göra två mål på Finland. Jag tror att Ryssland är alldeles för bra för att inte göra minst tre mål här. William Hill erbjuder 1,73 för Ryssland över 2,5 mål vilket kan jämföras med Nordicbet som erbjuder 1,6 för samma spel. Saknar ni konto hos William Hill får ni 1 000 kronor bonus här.

Speltips:

Speltips: Ryssland gör över 2,5 mål
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 12/5 kl 20:15
TV / Stream:  tvtolv logotv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Finland 3,4 ladbrokes logo
Oavgjort 4,6 bwin logo
Ryssland 1,95 bwin logo
Över 4,5 mål 1,7 ladbrokes logo
Under 4,5 mål 2,29 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: