Speltips, Finland – Sverige 20/12: Klassiskt rivalmöte

Simon Pålsson Publicerat: 19 december 2015

Channel One Cup fortsätter och i den andra omgången väntar ett riktigt rivalmöte. Får vi se ännu en tät batalj mellan Tre Kronor och Finland?

Landslagshockeyn är i full gång och just nu avgörs Channel One Cup. Det började bra för både det finsk och det svenska landslaget, som båda vann sina öppningsmatcher med god marginal.

Finland tog en stabil 3-0-seger mot Tjeckien och såg lika tunga ut som vi har gjort oss vana vid att se finnarna. En spetsig offensiv och en organiserad defensiv redan i den första matchen vittnar om att Finland blir att räkna med under turneringen.

Sverige å sin sida slog Ryssland med 4-1 i sin första match och såg också väldigt bra ut i allra främst offensiven. Den svenska truppen till turneringen är väldigt bra, med flera tunga namn från bland annat KHL. Viktor Fasth, Staffan Kronwall och Joakim Lindström är tre sådana exempel.

Ofta täta matcher

Att det är något visst att möta Finland i hockey är ingen hemlighet. Sverige och Finland har en lång rivalitet och det är på många sätt det klassiska derbymötet inom svensk och finsk hockey. Det brukar dessutom bli täta, tuffa tillställningar, som inte sällan är väldigt jämna.

Det beror delvis på att lagen i grunden, lite beroende på vilken trupp som står till förfogande, är väldigt jämnbra. Men det beror också på att inget av länderna gärna förlorar mot varandra. Channel One Cup är visserligen varken VM eller OS, men rivaliteten finns där ändå.

Vi tycker att Sverige såg väldigt vassa ut i första matchen och tror att den trenden håller i sig. Huruvida det räcker till seger eller inte är svårare att säga, men Tre Kronor lär göra avtryck i den här matchen. Därför spelar vi Sverige över 2,5 mål (inklusive övertid) till fina 2,10 gånger pengarna hos Ladbrokes.

Speltips:

Speltips:  Sverige över 2,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, söndag 20/12
TV:    svtett logo (TV-tablå)
Stream:   svtplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Finland  2,80 nordicbet logo
Oavgjort  4,10 bwin logo
Sverige  2,30 betway logo
Över 4,5 mål  1,85 ladbrokes logo
Under 4,5 mål  2,10 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: