Speltips, Finland – Tjeckien 14/5: Väldigt bra värde i målspelet

Simon Pålsson Publicerat: 14 maj 2015

VM-turneringen 2015 går in i slutspelsfasen och en av de hetaste kvartsfinalerna går mellan Finland och Tjeckien. Vi tror oss ha hittat ett odds med bra värde inför matchen.

Efter ett till vissa delar lite trevande gruppspel går VM-turneringen nu in i den verkligt intressanta fasen – slutspelet. Först ut är som bekant kvartsfinalerna, där vi återigen får se de väntade lagen göra upp om guldet. I en av de mest intressanta kvartsfinalerna drabbar Finland och Tjeckien samman och frågan är om det inte blir en riktig målfest?

Det finns nämligen en hel del som talar för det. Båda lagen är offensivt välutrustade och har lyckats göra en hel del mål i gruppspelet. För Finlands del har det blivit i snitt 3,15 mål per match framåt och för Tjeckiens del är snittet närmare 4 mål per match.

Det som är verkligt intressant är i vilka matcher lagen gjort många mål. I ärlighetens namn har Finland varit som starkast mot lite svagare motstånd, medan man mot kvartsfinallagen Ryssland, Vitryssland och USA har ett lite lägre snitt – 2,33 mål per match. Tjeckien däremot har 3,33 mål i snitt mot lagen som nu spelar kvartsfinal.

Statistiken är en sak – oddset en annan

Det har sagts förr och bör sägas igen. Det går inte att förlita sig helt och fullt på statistik, av den enkla anledningen att varje match naturligtvis lever sitt liv. Som så många gånger förr ger det dock en fingervisning.

Utöver den redan presenterade statistiken bör också sägas att framförallt Tjeckien är ett offensivt lagt lag som gärna trycker gasen i botten. Det vittnar inte minst resultaten 5-6 mot Sverige och 3-6 mot Kandada om.

Det som dock fäller avgörandet inför vårt speltips är oddsen som erbjuds. Det är en på tok för oviss match för att kunna bestämma sig för något lag, men på överspelsmarknaden hittar vi ett väldigt lockande odds. Med tanke på den målglada statistiken och den offensiva mentaliteten som främst Tjecken ligger inne med tycker vi att oddset 2,10 gånger pengarna på över 4,5 mål i matchen inklusive övertid hos WilliamHill är väldigt bra. Det känns sannerligen som att oddset blivit lite väl generöst och då är vi inte sena att prova en slant.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål ink övertid
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: WilliamHill (1000kr bonus)
Spelstopp:  Torsdag 20:15, 14/5
TV / Stream:    tvtolv logotv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
 Finland  2,65 ladbrokes logo
Oavgjort  4,10 bwin logo
Tjeckien  2,60 williamhill logo
Under 4,5 mål  1,78 betway logo
Över 4,5 mål  2,10 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: