Speltips, Finland – Vitryssland 6/5: Outsidern kliver in i turneringen

Simon Pålsson Publicerat: 6 maj 2016

Finland kan möjligen smyga med som en outsider väldigt långt i den här VM-turneringen, men då krävs troligen att laget visar prov på sin kvalité direkt i premiärmatchen mot Vitryssland. Det här är naturligtvis en match laget ska vinna åtta dagar i veckan.

Inför turneringen snackas det allra främst om Kanada och Ryssland som slutvinnare, men frågan är om inte finnarna har seglat upp till en position som en tämligen stark outsider inför turneringen?

Finland har, som vi vet, en härlig historik av att göra bra ifrån sig i landslagssammanhang. Visst, det är sällan de går hela vägen, men tre semifinaler på de senaste fyra VM-åren imponerar och visar prov på att Finland är ett jämnt topplag.

Den här gången har laget också ett par härliga spelare i sin VM-trupp, något som direkt höjer deras anseende. Hela sex spelare från NHL och därtill ett par spelare från KHL visar att Finland också är bra på att locka hem några av sina bästa spelare för att spela med landslaget. Det säger någonting.

Finnarna bör sätta ner foten direkt

I den första matchen i turneringen står Vitryssland för motståndet och även om laget hör till ett slags toppskikte bland lagen som är en bra bit efter de riktigt stora bör det här inte bli några som helst problem för Finland.

Det handlar snarare om att sätta ner foten direkt, i ett försök att signalera tydligt att man faktiskt är att räkna med i den här turneringen.

Det är också där någonstans vi landar inför matchen. Finland har sett starka ut under träningsmatcherna och bör vilja visa vad de går för direkt. Därför spelar vi Finland -2 (asian handicap) till 1,80 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid en tvåmålsseger.

Speltips:

Speltips:  Finland -2 (asian handicap)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, fredag 6/5
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)
Stream: 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: