Speltips, Fiorentina – Chievo 31/5: Fint värde på hörnmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 31 maj 2015

Serie A ska avrundas. Fiorentina spelar för att behålla sin Europabiljett och är pressade att vinna mot Chievo, som inte lär ha några problem med att låta ”Violerna” föra matchen. Hörnspel!

Här kommer det med all sannolikhet behövas en vinst för Fiorentina för att Europabiljetten ska hållas kvar; huruvida det skulle bli oavgjort eller förlust är inte av betydelse överhuvudtaget. Genoa, som jagar häck i häl, väntas vinna sin avslutande match mot Sassuolo övertar då, om de håller för favoritskapet, och Fiorentina misslyckas, över sjätteplatsen.

Bortsett från de dubbla förlusterna mot Sevilla i Europa League ser Fiorentinas resultatrad mycket bra ut. I Serie A har man, efter en sämre period, vunnit fyra matcher efter varandra och förra veckan vann man med 3-2 borta mot hemmastarka Palermo i en svängig och underhållande batalj. Offensiva styrkebesked!

Här är man dock drabbade av flera tuffare avbräck i förstekeepern Norberto Neto, Jasmin Kurtic, Joaquín, Marcos Alonso och Khouma Babacar – alla spelare som skulle kunna ta plats i en eventuell startelva.

Chievo står också med ett rätt tufft skadeläge; Bostjan Cesar, Ivan Radovanovic, Anders Christiansen, Alessandro Gamberini samt Perparim Hetemaj.

Motivationsnivån kan vi ställa frågetecken över. Chievo hittas en bit ner på den undre tabellhalvan, dock utan risk att trilla ur serien och kan som bäst studsa upp tre platser eller sjunka två. Formen är okej, men det har blivit lite för många oavgjorda resultat på sistone: sex stycken på de åtta senaste matcherna, en vinst och en torsk blev det i övriga.

Skapar flest hörnor på hemmaplan

Fiorentina måste framåt, plocka tre pinnar. Det är det enda som är av betydelse och Chievo lär, som nämnt, inte störas av att låta motståndarna föra dansen på Stadio Artemio Franchi. Tänker inte heller att de satsar desperat framåt vid ett eventuellt underläge en bit in i andra halvleken, även om positionerna såklart kommer pushas uppåt i banan.

Tycker förutsättningarna talar för att vi kan få se en lila hörnkavalkad. Fiorentina snittar flest hörnor på hemmaplan, Chievo tredje minst.

Ser vi på Fiorentinas fem senaste ”hörnmatcher” på hemmaplan är resultaten som följer: 12-4, 16-4, 9-5, 10-3, 7-2. Här är handikapplinan på 4,0 – och oddsen är jämt fördelade i Fiorentina och Chievos favörer. Hade velat öka på linan med fem decimaler till samma odds.

Därför spelas – Fiorentina -4,0 hörnor asian handicap till 1,90x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Fiorentina -4,0 hörnor asian handicap
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 31/5
TV / Stream:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Fiorentina 1,40 williamhill logo
Oavgjort 5,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Chievo 9,00 betway logo
Över 2,5 mål 1,56 superlenny logo
Under 2,5 mål 2,60 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: