Speltips, Fiorentina – Hellas Verona 20/4: Roterar friskt i backlinjen – målrikt?

Spelbloggare Publicerat: 20 april 2015
fiorentina hellas v 20/4
Foto: Bildbyrån

Ett klart bättre, men tröttkört Fiorentina möter Hellas Verona på Stadio Artemio Franchi och de rådande förutsättningarna talar för – mål.

Fiorentina varvar seriespelet med Europa League-slutspel och såhär i slutskedet av spelåret är schemat fullspäckat. Från bortamötet mot Dynamo Kiev, vilket slutade oavgjort, har man bara haft fyra dagars vila och till returen är det bara tre.

Det var med nöd och näppe som Violerna lyckas klara oavgjort mot Kiev. Inhopparen Khouma Babacar skickade in kvitteringen så sent som i den 92:a minuten – och således sitter man i förarsätet i kampen om en semifinalplats. Prestationen hade dock kunnat vara bättre och formen ser inte alls bra ut.

Innan den matchen hade man två raka 0-3-förluster mot Juventus respektive Napoli. Givetvis lättare motstånd här, men Fiorentina har inte fått spelet att klicka fullt ut och det lämnar en hel del frågetecken inför måndagens batalj.

Samtidigt som Fiorentina är inblandade i den heta striden om Europabiljetterna, hittas Hellas Verona en bra bit nere på den undre tabellhalvan, dock utan risk att trilla ur serien och man spelar helt utan press i de åtta återstående Serie A-matcherna.

Det är en del halvdana prestationer och resultat Verona åstadkommit på sistone. Senast blev det en klar förlust mot Inter, dessförinnan oavgjort mot nära på nedflyttningsklara Cesena och mars månads sista match förlorades med 0-2 mot Lazio.

18 mål på tre senaste inbördesmatcherna

På skadefronten ser det ljust ut för båda parter och de har sina ordinarie spelare hela – men pigga? Vi kan i alla fall räkna med att det kommer vara en hel del tunga ben bland Fiorentinas manskap och en hel del rotation från deras sida väntas.

Även fast uppgiften självfallet tas på största allvar, är det omöjligt för Fiorentina att spela exakt samma startelva som senast och de som var med då har haft kort tid att återhämta sig.

Befarar att den väntade rotationen kommer ta hårdare på defensiven kontra offensiven. Khouma Babacar, som byttes in och blev målskytt mot Kiev, fick bara en kvarts spel och ska således vara fräsch i såväl huvud som ben. Han väntas ersätta Mario Gómez på spetspositionen och ska kunna såra Veronas backlinje på ett i alla fall nära lika på bra sätt. I backlinjen talas det om att ändra på två eller tre positioner.

Hellas Verona är ett mer offensivt balanserat lag än de flesta av konkurrenterna i samma tabellområde och ändå nätat 36 gånger på 30 spelade matcher. Man brukar kunna lösa mål mot de bättre lagen och har en toppmöjlighet att göra detsamma här.

Ser vi på de tre senaste inbördesmatcherna har dessa bjudit på hela 18 mål och båda lagen har antecknats i protokollet i alla dessa.

BLGM – ja smakar mumma till 1,80x hos Mybet.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Fiorentina 1,50 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Hellas Verona 8,05 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,36 superlenny logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,70 betsson logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 20:45, 20/4
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson