Speltips Fiorentina – Juventus 2/3: Coppa Italia

Martin Efvergren Publicerat: 2 mars 2022

Rivalerna Fiorentina och Juventus drabbar samman i semifinalen av Coppa Italia. Matchen spelas onsdagen den 2 mars 2022 med avspark kl 21:00.

Fiorentina – Juventus

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rivaliteten mellan Fiorentina och Juventus går långt tillbaka och gjorde förstås inte Dusan Vlahovics övergång oproblematisk. Den faktorn ger också extra laddning till den här semifinalen av Coppa Italia som spelas i form av ett dubbelmöte.

Trots tappet av Vlahovic har Fiorentina gjort ganska bra resultat på sistone. Man föll visserligen tungt senast då Sassuolo avgjorde till till seger med 2-1 på tilläggstid i lördags.

Dessförinnan hade Fiorentina emellertid vunnit tre raka matcher. I Serie A hade man besegrat Atalanta och Spezia och i Coppa Italia slog man ut Atalanta i kvartsfinalen. I åttondelsfinalen av Coppa Italia tog man också en fin skalp då man vann på bortaplan Napoli efter avgörande i förlängning.

Hos ett skadedrabbat Juventus har Dusan Vlahovic direkt blivit en bärande spelare. Han gjorde målet när man spelade 1-1 borta mot Villarreal i Champions League förra veckan och han gjorde två mål när Juve lyckades slå Empoli med 3-2 i ligan i lördags.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kr freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rivalmöte

Om vi bortser från förlusten mot Inter i Supercupen så har Juventus inte förlorat sedan den 27:e november. Inför mötet mot Empoli i helgen hade man dock tre raka 1-1-matcher bakom sig. Med nöd och näppe lyckades man bryta den trenden och ta tre viktiga poäng. Man befäste därmed sin fjärdeplats i Serie A.

Juventus är svårslagna men just nu har man en skadesituation som är långt ifrån optimal. Nyförvärvet Zakaria klev av skadad senast och gör därmed, bland andra, Dybala, Chiellini, Rugani, McKennie och Chiesa sällskap på skadelistan.

Fiorentina och Juventus möts nu för andra gången den här säsongen. Senast de möttes var i början av november i Turin och då segrade hemmalaget med 1-0 efter att Cuadrado gjort det avgörande målet på tilläggstid.

Förutsättningarna är jämna inför det här första mötet av den här semifinalen. Juventus gäller som knappa favoriter där ett rakt spel på bortalaget ger omkring 2.43 gånger insatsen.

Juve är skadedrabbat och på bortaplan är jag ganska övertygad om att Massimo Allegri vore nöjd med ett kryss på förhand. De släppte visserligen in två mål senast, men totalt sett har defensiven varit lagets styrka medan man har haft det svårare att få offensiven att lossna.

Juventus ingångsvärden till den här matchen tror jag kommer innebära en mer låst matchbild. Om deras ambition är att stänga igen bakåt och få med sig ett kryss talar det för att det, precis som senast de mötes, kan komma att bli en målsnål tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.86 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kr Freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.86
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, onsdag 2 mars 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: