Speltips, Fiorentina – Napoli 29/2: Två offensivt starka lag

Simon Pålsson Publicerat: 28 februari 2016

Måndagen bjuder på ett hett möte mellan Fiorentina och titeljagande Napoli, som behöver studsa tillbaka efter två raka poängtapp i ligaspelet.

I måndagens sena Serie A-match drabbar två lag med en tydlig offensiv identitet samman och förhoppningen är att det här blir underhållande. Napoli, som just nu skuggar serieledande Juventus, är som alltid i stort behov av att ta tre poäng för att hålla jämna steg med sin toppkonkurrent.

Fiorentina å sin sida skulle kunna knappa in på Napoli i händelse av en seger. Inför matchen skiljer det fem poäng mellan lagen, vilket innebär att en hemmaseger här skulle ge en väldigt reell och påtaglig kontakt för Fiorentina. Kanske kan laget rent av blanda sig i titelstriden då?

Klart är i alla fall att hemmalaget gärna studsar tillbaka från sin senaste match, där laget förlorade med klara 3-0 borta mot Tottenham i Europa League. Den käftsmällen gjorde att drömmen om en titel i Europa gick i kras, men betyder samtidigt att laget nu helt och fullt kan fokusera på ligaspelet. Där har laget faktiskt två raka segrar och har inte förlorat sedan i mitten av januari. Det är trots allt starkt.

Napoli jagar viktig seger

Som redan nämnt jagar Napoli viktiga poäng i toppstriden och laget hoppas vända den lite negativa trend de befinner sig i nu. Fyra raka matcher utan vinst är ovanligt dåligt för att vara Napoli den här säsongen. Det ska sägas att även Napoli åkt ut ur Europa League under veckan. Kanske är det rent av bra?

Hur som helst behöver laget hitta tillbaka till vinnarspåret i ligan och viktigt är då att hitta den offensiva formen igen. Laget har gjort sig kända som väldigt giftiga, även fall det haltat något på den fronten under de sista veckorna. I grunden är det dock ett mycket offensivt starkt lag.

Det ska sägas att de här mötena har en klar tendens att bli underhållande och inte sällan får vi se en hel del mål. Minst tre mål i tre av de fyra senaste mötena mellan lagen är ett konkret bevis på det.

Känslan är att möjligheterna till mål är goda här och vi tror att matchens karaktär kommer att formas av att båda lagen gärna vinner. En förlust är såklart ingen höjdare för något av lagen, men vi tror att viljan att vinna tar över. Därför spelar vi båda lagen göra mål till 1,87 gånger pengarna hos Betrally. Vi litar blint på att de båda går framåt.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, måndag 29/2
TV:    viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Fiorentina  3,30 betrally logo
Oavgjort  3,40 mybet logo
Napoli  2,35 titanbet logo
Över 2,5 mål  2,06 redbet logo
Under 2,5 mål  1,85 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: