Speltips, Fiorentina – Parma 18/5: Hörnfest i Florens?

Spelbloggare Publicerat: 18 maj 2015

Nästa anhalt är Florens. Vi kan vänta oss se ett spelförande Fiorentina, vars motivation är på topp, mot ett Parma som bara vill avverka de avslutande matcherna och därefter blicka vidare. Talar för en hörnkavalkad?

Fiorentina står med ett enormt favoritskap och behöver vinna för att återta femteplatsen, vilken leder till Europa League, från Genoa – och det är just det man spelar för i de återstående matcherna. Man åkte ur EL-semifinalen mot Sevilla med 0-5 över två matcher förra veckan och behöver nu finna motivation att samla nya krafter.

Det ser inte speciellt ljust ut för Violerna heller; sju av de 11 senaste matcherna har man förlorat, en slutat oavgjort och bara tre vunnits – den sämsta perioden under hela spelåret. Detta får oss att känna att 1,25x för ettan är allt annat än spelbart.

Såväl spelare som ledare i Parma har haft ett oerhört turbolent år; man har inte vetat om klubben ska stå i konkurs kommande vecka eller ej, blivit straffade med sju minuspoäng och varit fastsvetsade i botten av Serie A sedan seriestarten.

Har ändå blivit en del bra resultat på sistone, men det är främst på hemmaplan där man skrällt match efter match sedan två månader tillbaka. Borta däremot, där har man inte vunnit sedan september och på 15 försök.

Snittar 7,6 hörnor

Eventuellt att krysset skulle kunna vara av intresse till 7,0x, absolut. Kan vara värt en liten pollett, men här håller vi oss till en annan marknad – hörnorna.

Absolut största delen av bollinnehavet kommer Fiorentina ha. Skulle inte bli förvånad alls om de når upp mot 65% av det. Man spelar trots allt på hemmaplan mot en hopplös tabelljumbo, är i desperat behov av att vinna medan matchen är rentav betydelselös för Parma.

Fiorentina skapar i snitt också tredje flest hörnor i hela serien, 7,6 stycken per match. Man anfaller ofta via kanterna och det ökar ju också möjligheterna för att lösa hörnsparkar. Nu ska Parma försöka tajta ihop försvaret centralt, och då kommer det främst finnas ytor på just kanterna. Tänker att det blir en matchbild där värden bara bombar in inspel från höger och vänster.

Fiorentinas hörnlina är på 7,5 och övern betalar så mycket som 2,10x och det måste helt enkelt spelas.

Speltips:

Speltips: Fiorentina över 7,5 hörnor
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:00, 18/5
TV / Stream:  tvfyrasport logo tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Fiorentina 1,25 williamhill logo
Oavgjort 7,00 betsson logo
Parma 14,00 unibet logo
Över 2,5 mål 1,43 guts logo
Under 2,5 mål 3,00 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: