Speltips, Fiorentina – Roma 12/3: Han får nytt förtroende på målskyttemarknaden

Spelbloggare Publicerat: 12 mars 2015
fiorentina roma 12/3
Foto: Bildbyrån

Italienskt ställs mot italienskt i EL-åttondelsfinalen – ett Fiorentina med svårbedömd form tar emot kryssmaskinen Roma i Firenze. Tummarna håller vi för att en viss spelare hamnar i målprotokollet.

Scudetton är i Juventus händer, så enkelt är det. Roma höll länge jämnt strå med ”Den gamla damen”, men har hamnat i en illavarslande trend där man nästan enbart spelar oavgjort, även mot de, på pappret, klart sämre motståndarna.

10 av de 13 senaste matcherna har stått lika efter fulltid, två vunnits och en förlorats. Det räcker inte i en toppstrid och avståndet upp till Juventus är på hela 11 pinnar. Nu börjar det istället brännas underifrån – ner till Lazio skiljer ynka fyra sträck i kolumnen. Om man klarar av att hålla undan i serien, skulle en Europatitel kunna rädda säsongen, speciellt med tanke på att den inhemska cupen också är körd.

Slutspelets första hinder var holländska Feyenoord och det avverkades, om än med stora problem. Efter 1-1 på hemmaplan, var man pressade hårt pressade inför returen. En utvisad motspelare fällde avgörandet och med 30 minuter från slutet gjorde Gervinho 2-1 och avancemanget – var klart. Det innebar att vårt speltips satt till 1,80x.

Flera spelare vilades i söndagens 0-0-match mot Chievo, så trots det täta spelschemat lär de flesta benen vara fräscha.

Salah ”anytime”

Fiorentina hade inte förlorat på 13 matcher innan kallduschen – 0-4-torsken – borta mot Lazio i början av veckan. De varma, positiva vindar som följt med ”Violerna” under månader var helt bortblåst och nu är man i en sådan situation där det är omöjligt att förutspå den närmsta framtiden; tillbaka till vinnarspåret direkt, eller ramlar man ner i kallvattnet?

Tottenham stod som motståndare i sextondelen – en av de svåraste tänkbara på förhand. Men istället för att falla platt, gjorde ”Violerna” en superprestation, spelade 1-1 på White Hart Lane och vann med 2-0 hemma på Stadio Artemio Franchi. Tycker därmed att Fiorentina ska vara en av favoriterna, tillsammans med bland andra Roma, att få lyfta pokalen den 27:e maj. Lite finalkänsla över denna batalj, även flera andra ska kunna konkurrera likväl.

Mario Gómez verkar förlora striden mot tiden och hinner med största sannolikhet inte bli fullt reparerad till matchen. Khouma Babacar kan vara tillbaka, men ett stort ansvar vilar på Mohamed Salah här. Egyptiern som fått stå vid sidan av i princip hela säsongen, men när han väl fått chansen – tagit den på bästa möjliga sätt. Den ordinarie platsen känns spikad nu, i alla fall en tid framöver.

Salahs prestation mot Lazio var inte alls bra, men sämre än sina medspelare var han inte. Alla var katastrofala och då är det svårt för en enskild formstark spelare att visa framfötterna. Krävs att medspelarna hjälper till på traven.

Mål har han spottat in. På 522 spelade minuter är facit fantastiska sex strutar, ett snitt på ett mål var 87:e minut.

I cupmatchen mot Juventus spelade vi att han skulle hamna i målprotokollet till 5,50 gånger pengarna, vilket han också gjorde – två gånger om till och med. Nu betalar målskyttespelet lite mindre – 4,0x – men motståndet är snäppet mindre starkt och matchen utspelas på hemmaplan; större möjligheter för mål alltså. Hade spelat ner den här ner till runt 3,40-3,45x, så det är bara att tacka och ta emot för en fin chans att fyrdubbla insatsen här.

Ladda spelkassan med en bonus

William Hill, vår favoritbookie, bjuder sina kunder på 1 000 kr i välkomstbonus. Öppna ditt konto här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Fiorentina 2,40 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,30 betway logo 500 kr
Roma 3,30 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,75 betsafe logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,15 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Mohamed Salah målskytt ”anytime”
Odds: 4,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: Torsdag 21:00, 12/3
TV:  cmorelive logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson