Speltips, Fiorentina – Roma 25/1: Fel favorit – dnb-spel testas

Spelbloggare Publicerat: 25 januari 2015
fiorentina roma 25/1
Foto: Bildbyrå

Fiorentina jagar en Europaplats och möter Roma som halkat efter serieledande Juventus, men fortfarande är med i kampen om Scudetton. Spelbolagen sätter ut violerna som favoriter – och vi misstycker.

Absolut, Fiorentina är i bra form – men att de värderas vara favoriter mot Roma? Inte en chans. De lila har tre vinster i följd, men dessa motståndare hittas på den nedre halvan av tabellen. Prestationerna har varit till övervägande positiva, men perfekt ser det knappast ut.

Sedan är det anmärkningsvärt att Fiorentina faktiskt har näst sämst hemmastatistik av topp tio-lagen samt plockar flest poäng på bortaplan, vilket även var fallet i fjol. Så, tillfälligheter handlar det inte om. Fiorentina har problem på Stadio Artemio Franchi och gynnas inte av att vara spelförande, som man oftast är hemma.

Dessutom har klubben interna problem och förstekeepern Neto ställs utanför truppen då han inte vill skriva på nytt kontrakt. En konflikt som inte bara innebär att man får in en sämre målvakt, sånt här brukar också smitta av sig på andra spelare. Andra spelare som saknas är bland annat den ordinarie försvararen Savic samt Aquilani.

Fel favorit

Roma har knappast imponerat spelmässigt på sistone, men förlorar sällan. Man är obesegrade i sex raka matcher, varav tre vunnits. Spelschemat har varit tufft – och även Fiorentina är en svår motståndare, men bättre – det är man.

Två stycken förluster har det blivit på 19 seriematcher, båda har kommit på bortaplan – mot Napoli och Juventus som båda hittas över Fiorentina i tabellen. Statistiken – 5-2-2 – är imponerande och att de skulle åka på en förlust här ser jag som mindre troligt.

Självklart är det ett stort minus att Keita och Gervinho – som just nu spelar i Afrikanska mästerskapen med respektive landslag – saknas men truppen är bred och de tänkta ersättarna håller god nivå.

1×2-marknaden ser ut som följer: 2,50-3,30-3,10. Hade varit mer logiskt att oddset på ettan samt tvåan bytte plats. Kryssrisken är dock överhängande och Roma 0.0 AH (detsamma som draw no bet) spelas till fina 2,15 gånger fläsket.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Fiorentina 2,50 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,30 unibet logo 1 200 kr
Roma 3,10 titanbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,80 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,07 nordicbet logo 1 000 + 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Roma 0.0 AH
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 20:45, 25/1
TV:  tvtolv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson