Speltips, Fiorentina – Sevilla 14/5: Svårbedömd historia

Simon Pålsson Publicerat: 14 maj 2015

Trots ett par chansen för gästande Fiorentina vann Sevilla med komfortabla 3-0 i det första mötet. Kan Fiorentina trotsa naturlagarna och vända det stora underläget hemma på Stadio Artemio Franchi?

I tisdags och onsdags blev lagen till Champions League-finalen klara, när Barcelona och Juventus slog ut Bayern München respektive Real Madrid i sina semifinaler. Nu är det dags att utse årets finalister i Europa League och efter de första mötena lutar det mot att Sevilla är ett av två lag i final.

I sin hemmamatch mot Fiorentina vann man nämligen med klara 3-0 och har nu ett närmast perfekt utgångsläge inför returen i Italien. Det är som upplagt för en match där Fiorentina blottar sig och där det blir åka av åt båda håll, förutsatt att italienarna faktiskt tror på att 3-0 inte är ett omöjligt underläge.

Sevilla är ett väldigt bra fotbollslag, allra främst när det kommer till offensiven. Man har gjort mål i samtliga av sina 16 senaste matcher, ett facit som talar för sig själv. Fiorentina är inte heller rädda för att gå framåt, men har tyvärr gjort sig kända som ett lag som också släpper in en hel del mål.

Mål i all ära – blickarna riktas åt annat håll

Trots att det finns en del som talar för att matchen kommer att innehålla en del mål väljer vi att rikta blickarna åt ett helt annat håll, mycket beroende på att matchen är väldigt svårbedömd på förhand. Det finns en risk att det blir en avslagen historia, med tanke på att Sevilla har ett så pass stort övertag inför returen. Matchen och utgången av densamma kommer med största sannolikhet färgas väldigt mycket av vem som gör första målet och i vilket skede av matchen det första målet kommer.

Det är alldeles för osäkert för att vi ska känna oss trygga med att förutspå vad som kommer att ske. Istället riktar vi blickarna mot andra spel på matchen och som vanligt erbjuds det spel på det mesta. Det som faller oss allra mest i smaken är under 4,5 kort i matchen till 2,10 hos Bwin. Förhoppningsvis blir det en avslagen historia där båda lagen mest spelar av matchen, vilket förmodligen vore en direkt följd av ett tidigt mål av Sevilla.

Hur som helst är det där vi landar när det kommer till spel på den här matchen, som egentligen kan sluta lite hur som helst med tanke på att en seger för Fiorentina inte behöver betyda särskilt mycket i slutändan. En försiktig insats på att det blir en snäll historia i Florens alltså.

Exklusiv bonus: Missa inte den exklusiva bonusen på 200 free spins och €1 200 som vi har glädjen att presentera tillsammans med Casumo. Läs mer om specialerbjudandet här.

Speltips:

Speltips:  Under 4,5 kort i matchen
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  Torsdag 21:05, 14/5
TV / Stream:    tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
 Fiorentina  2,30 williamhill logo
Oavgjort  3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
 Sevilla  3,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,70 betway logo
Under 2,5 mål  2,25 mybet logo

Oddsens motsvarighet i procent: