Speltips Flamengo – Racing Club 9/6: Copa Libertadores

Axel Sjödin Publicerat: 8 juni 2023

Under natten till fredag ställs brasilianska Flamengo mot den argentinska gruppettan Racing Club i Copa Libertadores.

Flamengo - Racing Club

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Årets upplaga av Copa Libertadores är i full gång och vi dyker in i den femte gruppspelsomgången där vi tittar närmare på mötet mellan Flamengo och Racing Club. Båda lagen är storfavoriter till att avancera till slutspelet, men det är lite otippat Racing Club som toppar gruppen med god marginal över Flamengo efter fyra spelade omgångar.

Racing Club kom på andra plats i den argentinska ligan förra året, men har inte alls haft samma framgångar i år. De återfinns först på 17:e plats i den 28 lag stora ligan efter 18 spelade omgångar, men har trots det lyckats bra i Copa Libertadores såhär långt.

Med tre segrar och ett kryss har de redan så gott som garanterat avancemang ur gruppspelet, men ska nu försöka försvara förstaplatsen mot de regerande mästarna Flamengo. Det första mötet lagen emellan slutade 1-1 i Argentina, trots att Flamengo dominerade matchen efter att Racing Club dragit på sig ett rött kort redan i den 26:e minuten.

Hemma på Maracanã är Flamengo i alla fall stora favoriter till att stänga gapet på fem poäng upp till gruppledarna och ta en viktig seger i jakten på att försvara sin titel.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Flamengo har fått upp ångan

Den brasilianska säsongen har nyss inletts och efter nio omgångar ligger Flamengo på femte plats, samma placering som de avslutade fjolåret med. Efter en tung start på säsongen med tre raka förluster har de i alla fall börjat komma igång något och har nu tagit 13 poäng av 15 möjliga i deras fem senaste ligamatcher.

Den långsamma starten återspeglades även i Copa Libertadores där de överraskande förlorade mot gruppjumbon Aucas, men därefter har börjat plocka poäng. Då den argentinska ligan startar betydligt tidigare har de generellt sett matchtempo i kroppen under gruppspelets tidiga fas, jämfört med vad de brasilianska lagen har. Men nu är säsongen igång på riktigt för dem båda och Flamengo gäller som stora favoriter under natten till fredag.

Med tanke på Racing Clubs usla form är det inte heller konstigt. De studsade nyligen tillbaka i ligaspelet med en vinst mot bottenlaget Banfield, men innan dess hade de åtta raka matcher utan vinst, där förlusterna duggade tätt. Att de trots detta har lyckats prestera i Copa Libertadores får ses som starkt, men mot Jorge Sampaolis formstarka Flamengo kommer de verkligen att sättas på prov.

Racing Club har haft en del defensiva problem under senare tid och har släppt in alldeles för mycket mål mot ganska bekvämt motstånd. Vi kombinerar därmed den raka ettan med spelet på över 1,5 mål för totalt 1.71 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: TIPS
Odds: 1.95
Bolag: Betinia
Spelstopp: 02:00, fredag 9 juni
TV: 
Stream: