Speltips, Florida Panthers – Nashville Predators 14/2: Drömodds

Simon Pålsson Publicerat: 12 februari 2016

Florida Panthers tar sig an Nashville Predators i en av många NHL-matcher under lördagen och natten till söndag svensk tid. Spelbloggare.se har hittat ett speltips inför matchen.

Precis som vanligt är helgen fullspäckad med hockey från världens bästa hockeyliga – NHL. Vårt fokus hamnar dock på en match och det är inte vilken som helst då Viasat Sport väljer att sända den. Florida Panthers får besök av Nashville Predators och vi tycker oss ha hittat en favorit.

Hemmalaget har imponerat väldigt under i stort sett hela säsongen och allra främst är det deras offensiv som stuckit ut. Laget är en trevlig mix av unga och lovande spelare samt äldre rutinerade rävar som Jaromir Jagr.

Den här säsongen har bitarna fallit på plats och Florida Panthers har visat sig vara ett lag som går att räkna med. Runt årsskiftet hade laget en period på 13 raka vinster, en siffra som talar sitt tydliga språk. Slutspelet är så gott som säkrat redan nu, om laget inte skulle falla ihop fullständigt, och det ska bli mycket intressant att se vad de kan göra i ett slutspel.

Nashville Predators var på gång

För gästande Nashville Predators del inleddes säsongen aningen trevande, men under vintern har laget växlat upp och därmed också avancerat i tabellen. Nu ligger laget strax under mitten av tabellen och blnadar sig därmed in i fighten om slutspelsplatserna.

För ett par veckor sedan hade laget en fin trend med fyra raka bortavinster, men därefter har laget förlorat tre av sina fyra senaste matcher – alla på hemmaplan. Nu vänder Nashville Predators ut i landet igen och kanske är det rent av en fördel? I ärlighetens namn tror vi inte det, speciellt inte när man ska ta sig till Florida. I år finns det betydligt roligare resor att göra, med tanke på hur bra Panthers har visat sig vara.

Inför matchen saknas David Bolland, Erik Gudbranson och Willie Mitchell hos hemmalaget. Eric Nystrom och Gabriel Bourque missar matchen för gästernas del.

Vår känsla är att hemmalaget får gälla som favoriter här. Det är dock två offensivt skickliga lag och känslan är att vi får se en offensiv matchbild. Hos Unibet får vi hela 1,96 gånger pengarna på över 5 mål under matchens ordinarie tid (asian handicap). Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål. Det känns som ett rejält överodds med tanke på lagens senaste matcher, där spelet suttit i 7/8 av Panthers matcher och i fyra raka av Predators matcher.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål i matchen, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,96 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, söndag 14/2
TV:    viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Florida Panthers  2,38 betway logo
Oavgjort  3,85 nordicbet logo
Nashville Predators  2,90 unibet logo
Över 5,5 mål  2,38 unibet logo
Under 5,5 mål  1,61 unibet logo

Oddsens motsvarighet i procent: