Speltips Frances Tiafoe – Ben Shelton 6/9: Amerikansk duell

Martin Efvergren Publicerat: 5 september 2023

Hemmaspelarna Frances Tiafoe och Ben Shelton gör upp i kvartsfinalen av US Open 2023. Matchen spelas onsdag den 6 september med start från kl 02:00 svensk tid.

Frances Tiafoe – Ben Shelton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Världstian Frances Tiafoe fick det inte riktigt att lossna under sommarens gräs- och hardcourt-turneringar, men trots det har han aldrig varit rankad högre än vad han är nu.

Efter att ha blivit utslagen av Stan Wawrinka i den andra omgången i Cincinnati så har han övertygat i de fyra matcher han har spelat i US Open. I den första och andra omgången slog han ut Learner Tien och Sebastian Ofner i tre raka set. Därefter gick han en tuffare batalj mot den 35-rankade Adrian Mannarino där Tiafoe vann efter tiebreak i fjärde set. I den fjärde rundan kunde han sedan, tämligen enkelt, övermanna den 110-rankade australiensaren Rinky Hijkata i tre raka set.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Shelton kan störa

Ben Shelton gick in i US Open som nummer 47 på världsrankingen och har så här långt varit en stor positiv överraskning. 20-åringen har tagit ett par fina skalper på vägen fram till den här kvartsfinalen mot den fem år äldre landsmannen Frances Tiafoe.

Shelton inledde med att besegra Pedro Cachin med 3-1 i set och därefter tog han sig vidare från mötet mot Dominic Thiem efter att österrikaren tvingats bryta matchen. I den fjärde rundan kunde han sedan besegra Aslan Karatsev med 3-1 i set. I den fjärde rundan stod så Ben Shelton för sin främsta prestation hittills i turneringen då han lyckades vinna med 3-1 i set även mot den 14-rankade Tommy Paul.

Frances Tiafoe har inte ställts på lika tuffa prov som Ben Shelton så här långt i US Open, men han går ändå in i den här helamerikanska kvartsfinalen som klar favorit. Ett rakt spel på att Tiafoe vinner ger endast omkring 1.42 gånger insatsen.

Min känsla är dock att om Shelton kan besegra Tommy Paul så bör han definitivt kunna störa även Tiafoe. Därför lutar jag åt att det är mycket som talar för att det kommer att gå till minst fyra set här. Mitt spel blir att det kommer att spelas över 39.5 game till 1.89 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 39.5 game
Odds: 1.89
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, tisdag 5 september 2023
TV: 
Stream:  Discovery+