Speltips, Dam-VM Frankrike – England 9/6: Felvärderar mållinan helt

Spelbloggare Publicerat: 9 juni 2015

Ett Frankrike som växt enormt som fotbollsnation kliver in i världsmästerskapet som en av huvudfavoriterna till titeln. I premiären möter man en potentiell utmanare i England på Moncton Stadium – en het, chansrik och målrik batalj att vänta?

Erfarenhet och kvalité – men räcker det? Konkurrensen är stenhård i årets världsmästerskap, framförallt av Tyskland och USA, och faktum är att Frankrike aldrig någonsin plockat en medalj i ett stort mästerskap, trots att man i flera fall, precis som nu, varit en av förhandsfavoriterna.

Offensivt är man, i alla fall på pappret, ett av turneringens vassaste landslag. Spelare som Engénie Le Sommer och Gaëtane Thiney är av absolut världsklass. Den sistnämnda tenderar att vara extremt ojämn i sina prestationer, men kan hon hålla formen uppe detta mästerskap blir hon extremt betydelsefull. En matchvinnare av klass.

I kvalet kammade man fullt, vann tio av tio matcher, och hade en makalös målskillnad på 54-3. De enda matcherna där man pressades någorlunda var mot Österrike, vilka man vann ena matchen med uddamålet och den andra med två mot.

England var lika överlägna i sitt kval, ja, exakt lika – baserat på siffrorna. Man vann alla sina matcher, hade 52-1 i målskillnad och fick därmed också +51 i den kolumnen. Alla matcher, förutom den borta mot Ukraina, vanns med minst två baljors marginal.

Medan Frankrike är en av favoriterna, står England utan någon vidare press på sina axlar. Ett flertal, däribland Sverige, konkurrenter ses av oddssättarna som starkare – i min bok är känslan att de är lite underskattade och inte alls ska räknas bort från medaljplatserna. Jodie Taylor, som är bekant från Damallsvenskan, är en anfallare som ska kunna såra vilket försvar som helst med sitt starka djupledslöpande.

3/4 senaste över 2,5-linan

Premiärmatcherna brukar tendera att bli tillknäppta och målsnåla, men detta gäller främst när en stark favorit är ena halvan av en match. Visst, det raka spelet på Frankrike står i så lite som 1,65 – men det är ändå två titelaspiranter som möter varandra. Sannolikt är det dessa två som kommer etta respektive tvåa i gruppen, före Colombia och Mexiko.

Välkänt är att båda lagen har sin största styrka i offensiven och betydelsen av att så få mål släpptes in i kvalspelet ska inte överdrivas – kvalitén på motståndet var inte den starkaste och Englands matcher mot Ukraina, som kom tvåa, slutade båda över 2,5 mål och Frankrikes mot Österrike, över 3,5.

Tre av de fyra senaste inbördesmötena – från 2012 och framåt – har bjudit på minst tre baljor medan det blev två stycken i övrig. Här har underspelet på 2,5-målslinan blivit alltför stor favorit och det innebär att vi kan pusha ner linan fem decimaler och ändå erbjudas fina siffror.

Över 2,0 mål (pengarna tillbaka vid exakt två) spelas därför till 1,68x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål
Odds: 1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 9/6
TV / Stream:  tvtolv logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Frankrike 1,65 williamhill logo
Oavgjort 4,00 ladbrokes logo
England 5,75 betway logo
Över 2,5 mål 2,30 expekt logo
Under 2,5 mål 1,75 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: