Speltips Freiburg – RB Leipzig 21/5: Tyska cupfinalen

Martin Efvergren Publicerat: 21 maj 2022

Freiburg och RB Leipzig gör upp om titeln i finalen av DFB Pokal. Matchen spelas lördagen den 21 maj 2022 med avspark kl 20:00 på BayArena i Leverkusen.

Freiburg – RB Leipzig

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

SC Freiburg har en väldigt fin säsong bakom sig. Man hade länge häng på en topp-4-placering i Bundesliga, men förluster i de två avslutande omgångarna gjorde att man till slut blev sexa. Man slutade tre poäng efter RB Leipzig som till slut knep fjärdeplatsen.

Nu har Freiburg chansen att kröna säsongen med en titel då man ställs mot just RB Leipzig i finalen av DFB Pokal. I semifinalen slog man ut Hamburg utan större problem och sedan dess har man spelat fyra ligamatcher. Av dessa lyckades man bara vinna en och man har släppt in oroväckande många mål. På de här fyra matcherna släppte man totalt in tolv mål.

I den sista omgången av Bundesliga i lördags föll Freiburg med 2-1 borta mot Leverkusen och i omgången dessförinnan blev det förlust med 4-1 hemma mot Union Berlin.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

RB Leipzig är favoriter

RB Leipzig inledde säsongen svagt och nye tränaren Jesse Marsch lyckades inte hitta någon stabilitet. Domenico Tedesco tog över rodret i december och sedan dess har man steg i rätt riktning. Ambitionen att utmana FC Bayern blev det ingenting med, men en fjärdeplats och en cuptitel vore ett fint facit om vi bara ser till Tedescos gärning den här säsongen.

I den sista omgången av Bundesliga lyckades Leipzig säkra fjärdeplatsen tack vare ett kryss borta mot Arminia Bielefeld. Man kvitterade då till 1-1 på tilläggstid men man hade blivit fyra även utan den poängen tack vare bättre målskillnad än Union Berlin.

RB Leipzig slutade tre poäng före Freiburg och vad gäller inbördes möten var det också jämnt. När de senast möttes i Leipzig i mars slutade det 1-1. Samma resultatet blev det när de möttes i Freiburg i höstas.

När de nu ställs mot varandra i den här cupfinalen är det ändå RB Leipzig som gäller som favoriter hos spelbolagen. Ett spel på Emil Forsbergs gäng ger omkring dubbla insatsen tillbaka.

Christian Streich har lett sitt Freiburg ändå sedan 2011 och har nu chansen att vinna en titel. De har inte samma individuella spetskompetens som RB Leipzig, men de är ett kollektiv som gillar att slå ur underläge. Leipzig är rättmätiga favoriter, men jag tror att Freiburg kommer att sälja sig dyrt.

Det har varit väldigt målrikt i Freiburgs senaste matcher och jag finner anledning att tro att även den här matchen kommer att bjuda på ett par mål. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.75 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.75
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:00, lördag 21 maj 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: